АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Тотев: С удовлетворение мога да кажа „Благодаря ви“ и да загася осветлението

През тези осем години не съм се страхувал никога да вляза в битка, не съм се страхувал да застана срещу когото и да е, когато вярвам, че това, което правя, е в интерес на града, но сега имам нужда от почивка, заяви кметът

Категорично заявявам, че нямам намерение да участвам в изборите през октомври. Това официално съобщи днес кметът Иван Тотев по време на приемане на нова техника в базата на общинско предприятие Чистота. Градоначалникът и местен лидер на ГЕРБ подчерта, че ще си вземе почивка след двата мандата управление на Пловдив, тъй като се чувства прегорял. Той обяви решението си преди старта на партийните събрания, които трябва да излъчат номинации за предстоящия местен вот.

„Благодаря на всички, които ще не номинират довечера на събранията на ГЕРБ, но ще си направя самоотводи, както е по нашия устав. Не смятам да участвам на изборите през октомври. Казвам го вече официално. Вие в последните 3-4 месеца го усещате това, аз го загатвах. Но сега заявявам, че решението ми е абсолютно категорично”, каза пред медиите Иван Тотев днес.

„ Единствената причина да не искам трети мандат е, че вече 12 години работя за Пловдив под различна форма- бил съм районен кмет, областен управител, два мандата кмет. Мисля, че имам малко нужда от почивка и точно сега е моментът, когато си на върха, когато се обърнеш назад и видиш всичко, което си направил за тези осем години, да кажеш край. Успях да направя Пловдив една платформа, в която всеки да намери своето място- един ще направи кафене в Капана, друг ще развива друг бизнес другаде, трети ще дойде с голямата фирма и ще вземе триста работника. Тази платформа, която всеки да надгражда, аз я създадох. Така че имам нужда малко от почивка. Това не означава, че няма да работя за Пловдив. Цял живот ще продължа да работя за града, свързан съм с него. Изпитвам огромна любов към града и всичко, което правя, го правя с огромно чувство за отговорност, с огромно желание и огромна любов към Пловдив. Но мисля, че вече има едно прегряване в мен и имам нужда от почивка. Така че категорично заявявам, че нямам намерение да участвам в изборите през октомври”, допълни в изявлението си кметът.

Той подчерта, че преди отдиха обаче ще работи за приемствеността при предаването на щафетата на властта.

„ Приемствеността трябва да гарантира още четири успешни години за града. Тъй като трендът, посоката, в която се намираме, е много, много добра. Можете да направите разликата между Пловдив и другите градове.Ние сме като спринтьори. Имаме невероятно много поводи за гордост в нашия град. Пловдивчани се гордеят с града си благодарение на това, че той върви в посока, в която те желаят. Това обаче се случва с много усилия, с много скандали, с много непопулярни решения, които трябваше да се взимат през целия този 8-годишен период . Не съм се страхувал никога да вляза в битка, не съм се страхувал да застана срещу когото и да е, когато вярвам, че това, което правя, е в интерес на града. И проекти като Голямата Базилика и затварянето на улицата, и отварянето на улицата на Понеделник пазара. Това са много тежки решения, но няма иначе как да четете статии в медиите, които да разказват за невероятния музей с невероятните мозайки, ако преди това някой не е взел много тежкото и непопулярно решение да затвори тази улица. Така че всяко нещо в Пловдив, за да стане хубаво, се минава през много битки, много накърнени чувства, много емоции, много засегнати хора и респективно това нещо отнема и от твоята енергия. Помните битките в Цар-Симеоновата градина и така наречените еколози, които лежаха под багерите,помните драмите за езерото. Това всичко съм го изстрадал и ми е коствало енергия, емоция. Мисля, че след тези години имам малко нужда от почивка. Ще си дам време за почивка, но пак казвам, никога няма да спра да работя за Пловдив, тъй като на 44 години имам още много какво да дам на града. Винаги ще помагам за развитието на Пловдив, но чувствам вече един burnout в мен от енергията и емоцията която давам. Всеки ден водя някакви битки за нещо, в което вярвам. Затова имам нужда от малко почивка”, допълни Иван Тотев.

За финала на втория му мандат се подготвя голям отчет в Драматичния театър, на който в рамките на час и половина кметът ще разкаже за осемте години управление за града.

„Ще мога с едно удовлетворение да кажа благодаря ви на този отчет и да загася осветлението”, каза Тотев.

Очаквайте продължение по темата!

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина