АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Тотев: Рокадите на Летище Пловдив не са неочаквани. Търси се приемственост

Водещи нискотарифни компании питат за полети, обяви кметът

Назначението на Стефан Дедев също било на принципа на приемствеността. Досега той бил в управителния съвет на пристанище Русе, което било подобно и най-вероятно министъра затова го е предпочел

Таня Грозданова

Промените в управлението на Летище Пловдив не са неочаквани. Най-вероятно министърът на транспорта е търсил приемственост. Така кметът на Пловдив Иван Тотев, коментира новината за новия директор на гражданското летище край Крумово.

Припомняме, че Спас Шуманов зае мястото на Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта, а бившият депутат от ГЕРБ Стефан Дедев влезе в борда на директорите.

„Всъщност досегашният директор Щерионов си е намерил по-добре платена работа в София, спечелил е конкурс, доколкото ми е известно. Спас Шуманов пък бе председател на Борда на директорите досега, така че той не е ново име в управлението на аеропорта. Той е част от него близо 5 години,“ коментира Тотев.

По думите на градоначлника, назначението на Стефан Дедев също било на принципа на приемствеността. Досега той бил в управителния съвет на пристанище Русе, което било подобно и най-вероятно министъра затова го е предпочел.

„Важното е какво ще се случи с летището оттук насетне, но това е на ниво министерство. Заявили сме желание да помагаме“, коментира още градоначалникът.

Той съобщи, че двете водещи компании „Ryan Air“ и „Wizz Air“ преговарят за нови линии.

„Надявам се да се разберат и да подпишат споразумение.“

Иван Тотев  припомни, че през октомври, когато стана ясно, че държавата е изгубила делото за перона, община Пловдив се отказа от намеренията си за взимането на летището.

„С оглед на последните дела не бихме искали да ставаме собственици, защото неизвестните стават доста. Чакаме последната съдебна инстанция, но това е риск. А рискът за нас е прекалено голям, за да станем собственици. Представете си, че нещо стане и се изгубят делата, няма да поемаме този риск, но това не означава, че няма да подкрепяме или да помагаме на летището“, каза още кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина