АктуалноГласовеМненияПод ножа

Тотев: Няма да позволя някой да се снима пред кино Космос и да обяснява колко е скапан градът

Проверката, която върви, ще затвори темата. Иначе някои ще продължат да се упражняват на гърба на фондацията, смята кметът

От общината отчетоха рекордни посещения и приходи в музеите и галериите в рамките на откриващия уикенд

Иво Дернев

Снимка: Иван Мандевски

„Очаква ни една успешна 2019-та. За нас е важно да направим годината много специална. Няма да позволя някой да се снима пред кино Космос и да обяснява колко е скапан градът. Не можете да сипете плюнки върху град Пловдив”, заяви днес кметът Иван Тотев по повод негативните коментари относно откриващото събитие и състоянието, в което градът посрещна Европейска столица на културата.

Той се спря и на започналата минала седмица прокурорска проверка на начинът, по който са похарчени парите за откриващото събитие. „Тя ще затвори темата. В противен случай някои ще продължат да се упражняват на гърба на фондацията и цяла година ще сме в обяснителен режим”, подчерта кметът като допълни, че очаква да се изчистят спекулациите и хулите по адрес на откриващото събитие и фондацията.

„Ще оценим това, което се случи на 12 януари, в следващите месеци и години. Това е ден, който ще остане в историята на Пловдив. Това ще помним. Всичко друго ще иде в канала. Нито един негативен коментар не е повлиял на настроението на Пловдив и това го доказаха хората, които бяха около сцената на откриващото събитие”, допълни Тотев и благодари на всички над 1000 пловдивчани, които се качиха на сцената на близо 50-те хиляди, излезли по улиците на града в празничния ден.

Заместник- кметът по културата и туризма Александър Държиков извади цифрите от интереса към музеите и галериите в рамките на откриващия уикенд. Те отчитат рекордни посещения и приходи на 12 и 13 януари. През двата дни общинските обекти са посетени от над 10 хиляди. Организаторите на събитията в Капана пък са преброили над 30 хиляди души, дошли в квартала на творческите индустрии през откриващия уикенд.

Градоначалникът коментира и онлайн продажбата на шалове и одеяла, които бяха раздавани безплатно на 1 януари. „Старинен Пловдив ще поръча изработването на зимни и летни шалове, които ще се продават почти на покупна цена. Тя ще е много под 15 лева, колкото се предлагат вече онлайн”, каза на финал по темата „Откриващо събитие” Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Тотев, Палячо,изхарчи близо три милиона пари на данъкоплатеца и се биеш в гърдите че има печалба от 12 000 лв. Майкоооо,не те ли е срам да го кажеш това нещо на пресконференцията? Колко години трябва да минат че да се избият тези 3 ооо ооо лв? За трепане си. Виж града на какво прилича бе Малоумник!!! Дано на Пловдивчани да им е дошъл акъла най-накрая че да не те изберат за трети път!!

  2. Tотев,Тотев защо бе мен,защо не ги пусна тези шалчета и одеалца по 5 лв. примерно,всеки гост на откриването щеше да си закупи ей така за спомен,хем щеше едни 150000 лв. общината да набави за няколко часа,хем сега няма да те оплюват че някой идиот печели на гърба на града,но ти си се вторачил много отрано за трети мандат,след това грандиозно откриване,което нямаше нищо общо с нашият град,май гълъбчето няма да кацне за трети път на рамото ти,а ти как мислиш,мамин златен.

  3. Тоя и кликата около него съвсем сасе побъркали! Решили са, че са собственици на града! Нямало да позволява!? В друг сайт чета, че са почнали и части от Лаута да продават!

  4. хахах ще сложи телена ограда ли, по комунистически? Фактите са факти, нищо от първоначалната кандидатура не е и няма да изпълни. Но пък за сметка на това ще започне 101 ремонта на какво ли не, точно в края на мандата си…..лапачка като за последно!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина