АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

Тапети от камъни и цветенца по фасадата на емблематична къща втрещиха Капана

Сградата на широкото се сдобива с напечатани и налепени „камъни“ и „цветенца“, вместо истинска мазилка и зеленина

Район „Централен“ и пловдивския Инспекторат веднага бяха сезирани за нелепия фалш

Облицовка от тапети получи една от емблематичните къщи в Капана на т.нар. „Широкото“ пространство зад Халите. Работници облепят днес къщата с напечатани листове с каменна зидария и цветенца, върху старата мазилка на сградата.

Къщата от края на миналия век бе в добро състояние и една от приятно изглеждащите в квартала с добре запазения си скромен класически вид. Новата идея на грижещите се за сградата е да я облепят с тапета, който имитира каменна зидария. Вероятно концепцията е имитация на съседни сгради, в които автентичните вековни камъни, от които е изградена къщата си личат.

В случая идеята втрещи съкварталците – оригиналният вид на къщата е с мазилка, а вероятно отдолу тя е и с тухлена зидария, а не едри камъни. Смях предизвиква и идеята за цветенца по фасадата, при положение, че няколко от съседните на „Широкото“ къщи са с автентична зеленина – обикновено лозя, пуснала своите клони на високо, истинско растение, с истински листа.

Още днес по сигнал на хора от квартала на творческите индустрии, които държат на духа и визията на градската зона, е сезиран район „Централен“, както и общинският Инспекторат. Очакваме тяхната реакция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

34 коментари

  1. Не сакам да съм добре ,сакам на Вуте да му е зле ! Ей за това сега и под вола теле ще търсят иначе разни графити и грозни драсканици по фасадите може !

  2. Голям праз, ай стига врява, изглежда свежо и не е трайно увредено…що не кажете нещо за новият “ изискан жилищен комплекс“ на мястото на запаления Тютюнев Град .??!!! Италианските мафиоти ни правят на маймуни и вече дори не го крият, изчакаха 3 години и сега ударно хотели, казина, метреси и бело на корем…само за милионерите обаче, останалите шушляци да го барат гол!
    https://trafficnews.bg/plovdiv-gradat/izgorelite-tyutyunevi-skladove-ul-ivan-vazov-se-prevrashtat-132986/

  3. “ Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… За мен най- лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. “13.12.1881г Константин Иречек

  4. Който плаща , той поръчва музиката… Кое не ви е ясно в случая ? Човека е решил къщата му да е на цветеница, викнал си е фирма, като гледам са Джентълменс Дизайн да му я направят и готово – пей сърце ! А на който не му харесва , може да си седи в сивия блок и да се радва на олющената си мазилка 🙂 Значи не ви възмутиха надрасканите графити и грозните плакати малко по – нататък , но видиш ли цветенца щом има пречи …. тре’а да е грозно и сиво ,да може да се мачка още народа …туу! Айде сега по една усмивка за хубавия зид с цветя и продължавайте нататък….

      1. Майка ти е глупава. Тук става въпрос за освежаване, не за конструктивни промени. Дори дограмата е реставрирана, ане подменена с пласмаса. Глупак! На снимката се вижда денталното студио как са реконстроирали витрината си с пистолет врата и фаянс на камъчета,но това е без значение нали? Цървул.

      2. Господ = ти си уникално тъпо и невежо същество, да убиждаш жена която не познаваш с курва! Вижда се колко сте тъпи цялата сган покрай тоя измислен сайт ПОД ТЕПЕТО сигурен съм че и за майка ти мислиш същото и още по убеден съм, че ти и твоите ташак приятели, не сте родени по нормалния начин, няма как да не са ви изсрали! Иначе няма как да не сте толкова злобни, невъзпитани и не информирани!

      3. Годпод бил …. на к’во си господ бре, над обидите онлайн ли , скрит за клавиатурката си … хаха, смешник ! Ела ме обиди така в очите господе , да видиш севера как ще те връхлети … хо хо хо …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина