АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Съюз за Пловдив не подкрепи вдигането на такса смет

Съветниците от партията поискаха реформа на методологията за таксообразуване

Йордан Иванов от Демократична България: Ако г-н Димитров беше казал, че ще увеличава местните данъци и такси, нямаше да стане кмет

Групата на Съюз за Пловдив, партньор на ГЕРБ в местния парламент, не подкрепи предложението за увеличението на такса „битови отпадъци” на днешната сесия. Съветниците от групата се мотивираха с това, че след последното им увеличение качеството на услугата не се е променило и поискаха реформиране на методологията за таксообразуване.

„Таксите не трябва да бъдат пипани”, подчерта Евелин Парасков. Промените така или бяха приети и без гласовете на съветниците от Съюз за Пловдив, които са част от мнозинството в ОбС.

Йордан Иванов от Демократична България заяви, че днешното увеличение на местните данъци и такси ще увеличи съвсем леко приходите в общинската хазна, но за сметка на събираемостта.

„Ако г-н Димитров беше казал в предизборната кампания, че ще увеличава местните данъци и такси, нямаше да стане кмет”, каза Иванов.

„ Местните данъци и такси, които бяха увеличени днес, не са вдигани от седем години. А виждате, че гражданите в Пловдив станаха много повече. Искаме да е чисто. Тези пари остават тук, както е с данък придобиване и данък туризъм”, обясни след гласуването градоначалникът Здравко Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. 120 милона, които ще изплащат следващите кметове! Ами ако и те теглят такива заеми? Кой ще ги плаща? Поинтересувайте се за американският град Денвър, който беше задлъжнял по подобен начин!

  2. ХАхахаха лъжлив гьонсурат гербав, щяло да бъде чисто, Пловдив е мега кенеф ве селски хитреци нещастни – и преди и сега и догодина пак ще си е същата кочина, на вас капацитета и визията за „чисто“ ви е на степен -9 от 6 възможни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина