АктуалноГрадътКултураНовини

Със скромна и стилна церемония Пловдив предаде щафетата на Риека и Гауей

Кметът Здравко Димитров пропусна да благодари на екипа на „Пловдив 2019“ за иначе добре оценената от него година

Бившият кмет и доскорошен шеф на УС на фондацията Иван Тотев не уважи събитието

Скромна и стилна церемония организира Държавна опера – Пловдив по случай закриването на годината на града ни като Европейска столица на културата. Събитието се състоя пред пълна зала в Градския дом на културата „Борис Христов“, организирано и водено от екип на операта. Символичното предаване на щафетата от Пловдив 2019 към Риека и Гауей 2020 бе направено от настоящия кмет Здравко Димитров и зам.-кмета по културата Пламен Панов с паве от Седмия хълм от художника Атанас Хранов.

Събитието събра културния елит на града. Множество млади артисти взеха участие в спектакъла. Интересна бе речта на кмета Здравко Димитров, който благодари на партньорите на „Пловдив 2019“, на всички други организации и дори на Матера, но пропусна да благодари на общинска фондация „Пловдив 2019“ и на екипа ѝ.

Бившият кмет и доскорошен председател на управителния съвет на фондацията Иван Тотев пък не присъства изобщо на церемонията.

Министърът Боил Банов бе сред гостите. Той заяви, че е доволен от годината, която е била пъстра и изпълнена със събития. Нормално е не всички да са доволни, заяви той и добави, че би било притеснително, ако всички са щастливи от годината.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. А защо нямаше една макар и малка, като надгробен паметник, куличка за вечно сбогом…аааааааа…и един прощален реквием от някой пловдивски рапър…пър…пър…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина