АктуалноГрадътНовини

Съдбата на двете ОП-та „Градини и паркове“ и „Чистота“ ще се решава след Нова година

Сменят надзора на Зоокъта

Двете най-големи общински предприятия на Пловдив, който се грижат за града ще подлежат на оптимизация. Каква точно ще бъде тя обаче, ще стане ясно след Нова година. В момента се извършва анализ на структурите и дейността им. Дали ОП „Чистота“ и „Градини и паркове“ ще бъдат слети, ще има ли промени в числения състав и списъка с дейностите им – всичко това предстои да бъде решено в началото на 2020-а година.

Припомняме, че на брифинга за новата данъчна политика кметът Здравко Димитров обяви, че заплатите в Община Пловдив ще бъдат замразени за срок от една година и че предстои сериозна оптимизация на структурите в общината. Тогава той уточни, че става дума най-вече за ОП-тата. „Обмисля се сливане на двете най-големи – Чистота и Градини и паркове,“ каза Здравко Димитров.

Проверката на документацията и състоянието на Зоокъта налага смяна на фирмата, която е извършвала строителния надзор, тъй като от дружеството са подали заявление за отказ, съобщиха от кабинета на кмета. Предстои избор на нов надзорник, иначе строителната фирма – изпълнител има готовност да започне работа веднага.

Припомняме, че проектът за зоологическата градина стои замразен вече близо 3 години.

Замразяват заплатите в Община Пловдив за 2020

Шефовете на „Чистота“ и „Градини и паркове“ одобрени за кандидати за районни кметове от ИК на ГЕРБ

„Чистота“ и „Градини и паркове“ искат 700 лева заплата

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина