АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

СУ „Любен Каравелов“ започна втория срок в напълно обновена сграда

Реновирането е част от големия проект по ОПРР, изпълняван от район „Централен“

Изпълнения на гайда и народни песни дадоха старт на втория учебен срок

Изпълнения на гайда и народни песни дадоха старт на втория учебен срок в Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив. След близо двуседмичната грипна ваканция учениците се завърнаха в напълно обновената сграда на школото.

 Училището, известно с музикалните си паралелки, специализирани в областта на фолклора, днес отвори врати след почти година и половина ремонт по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“.

На тържеството присъстваха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който отговаря за проекта и заместник-кметове по образование и строителство Стефан Стоянов и Пламен Райчев.

„Датата 10 февруари 2020, ще остане паметна в летописа и историята на нашето училище. След дългогодишно очакване и подготовка стана реалност нашата мечта“, каза развълнувана директорката Славка Щерева и покани гостите да разгледат новите придобивки.

Това, което виждаме, не може да не ни радва“, заяви кметът Здравко Димитров, след като прерязва лентата и направи обиколка из обновеното училище. В класните стаи той попита децата дали им харесва как изглежда сега училището, а след това им поръча да го пазят.

„Много добре знам какви ученици учат тук. Не един път съм се наслаждавал на техните постижения. Това са  много даровити деца, които заслужават повече внимание, за да може да прославят България далеч зад пределите на Родината. Пожелавам ви успех в новата сграда и скоро да открием и спортната зала“, каза в приветствието си градоначалникът.

Във втората част на проекта в двора на училището ще бъде изграден физкултурен салон. Очаква се EVN да премести, съществуаш трафопост на отредения терен, за да започне строителството му.

Предстои да бъде извършен ремонт и на втората учебна сграда отдругата страна на булевард „Шести септември“, където досега учеха децата по време на ремонта.

Общата сума на проекта, по който се ремонтират училището и съседната детска градина „Перуника“ е 18 106 266.94 лева. Близо 16 млн. е безвъзмездната финансова помощ, а собственият принос на общината възлиза за 2 152 000 лева.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина