АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Стартираха строителните дейности в междублоковото пространство на „Родопи” и „Кап. Райчо”

Багер копае частния терен, заради който хората от съседните блокове протестират

Строителните дейности в междублоковото пространство на улиците „Родопи” и „Кап. Райчо” стартираха, видя Под тепето. Въпреки протестите на хората от съседните блокове, частният собственик на имота даде начало на първия етап от реализиране на инвестиционните си намерения за изграждане на 6-етажна кооперация. Багер вече копае дупка за изливане на основите на бъдещата сграда.

Това се случва след като на последната си сесия местният парламент отказа да подкрепи предложението за закупуването на имота на цената, която собственикът му обяви- 3,8 милиона лева без ДДС. Става въпрос за 767 кв. м. , които са придобити чрез заменка от времето на кмета Иван Чомаков. Общината на практика е с вързани ръце, тъй като по казуса има съдебни решения на всички инстанции и инвеститорът може да започне да строи върху собствеността си.

Паралелно с влизането на багерите комисия от ОбС е влязла в преговори с частния собственик с надежда цената да бъде намалена до приемлива за градския бюджет. Резултатите от тях обаче все още са неясни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Масова практика.
    Неадекватни заменки и след това уплътняване на междублокови пространства и застрояване на градинки. Ако има план и визия за населеното място, никакви частни интереси не бива да стоят над обществения интерес! Всеки участник и съучастник в неизгодни за обществото сделки трябва да се наказва безмилостно и строго.

  2. Това не е м/ублоково пространство, дори и на снимката се вижда. Стига вече мрънкачи за всичко. Над Марково има свободни терени, като искат простор да вървят там. В центъра на развиващ се град е така

  3. Само в бантустанска държавица може да има подобен абсурд, щото некъв бастун корумпиран имал терен и автоматично можел да сере наоколо , колкото си искал… я общинарчетата да кажат колко точно дебели бяха пликчетата..!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина