АктуалноВластГласовеГрадътКултураМненияНовини

Старите лица в новия управленски екип на Община Пловдив

Стефан Стоянов отново поема културата- това няма да доведе до трусове в работата на фондация „Пловдив 2019”

Георги Титюков успя да предоговори участието си в управлението с петимата си съветника в местния парламент

Три са старите лица в новия екип на Здравко Димитров- Стефан Стоянов, Георги Титюков и Йордан Ставрев.

Заместник кметът Стефан Стоянов отново поема ресор култура. Това е една от новините от днешното представяне на екипа на Здравко Димитров. И тя идва като успокоение за екипа на фондация „Пловдив 2019”, в чиято дейност трусове не се очакват.

Стефан Стоянов е част от УС на ОФ-то. Той е и много въртре в работата на фондацията, тъй като е с хората в „Пловдив 2019” от самото начало. Припомняме, че в първия му мандат, когато Стоянов бе зам.-кмет по културата, Пловдив спечели титлата Европейска столица на културата, а той бе човекът от администрацията, който ръководеше целия процес. Малко след спечелването на титлата обаче бившият вече градоначалник Иван Тотев реши да му отнеме ресор култура и да го повери на Амелия Гешева. Мнозина се опитаха да си обяснят тези действия на кмета тогава, тъй като именно културата бе най-видимият и ярък успех на първия мандат на управлението на ГЕРБ, а двигател за това бе именно Стоянов. Официалните мотиви за вътрешния огън по него така и не станаха ясни. Според запознати обаче причината е именно високото одобрение за нечленуващия в ГЕРБ зам.-кмет, реформите, които той извърши в културната сфера и положителния ефект от тях.

Стоянов ще продължи да отговаря за образованието, бизнес развитието, еврпопейските политики и международното сътрудничество. В последните два мандата оой отговаря за създаването на отдела за бизнес-развитие и стратегията за работа с инвеститори. Администрацията може да се похвали, че е помогнала за привличането на десетки инвестиции в индустриалните зони и развиването на ИТ и аутсорсинг индустрията и откриването на хиляди нови работни места. Участва и активно в развитието на Тракия икономическа зона.

Стефан Стоянов и отдел образование постигнаха редица успехи в образованието в града – облачните технологии в училищата, иновативни училища, монтесори педагогика, централизирания прием в детски градини и училища. За работата си в образованието той има две международни награди. В края на 2016 г. е отличен като един от 100-е иноватори за Централна и Източна Европа според престижната класация на Google, Visegrad Fund and Financial Times заради работата си по редица реформи в публичното образование а през 2017г. е един от финалистите във Виена на наградите за Иновации в политиката с проекта за дигитализация и облачни технологии в общинските училища.

Другото старо лице в новия управленски отбор е Георги Титюков. Той очевидно добре успя да предоговори присъствието си в общината след добрия резултат, който Кауза Пловдив изкара на местните избори. С петимата си съветника в местния парламент Титюков запазва ресорите си спорт, младежки дейности и социална политика, като запазва силното си влияние в администрацията въпреки очакванията преди вота, че няма да успее да задържи всички ресори. Дори се говореше, че може да бъде изваден от играта, след като е част от нея вече повече от 12 години.  Успя обаче да задържи силна ръка и отново е част от пъзела.  Той ще продължи да контролира социалните дейности, които включват 56 услуги, Младежкия център, Радостни обреди. Запазва влиянието си и в редиците на общинска охрана.

Йордан Ставрев е колкото старо, толкова и ново лице в екипа на кмета. Той стана вице преди около половин година. Кариерата му е свързана най-вече със системата на МВР. Бил е началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР-Пловдив, шеф на РПУ Раковски и последно началник сектор „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“.  Бил е ръководител на група „Наркотици и криминален контингент“ в пловдивската дирекция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Тютюков е любимецът на пловдивските цигани, това е много ценно, такъв не е за изпускане. Обаче Здравко трябваше да му даде културата, точномпо тази причина.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина