АктуалноГрадътКултураМненияНовиниПод ножа

Спират отворената програма „Наследство“ на фондация Пловдив 2019

Общинският съвет гласува единодушно първо предложение на опозицята

С 50 гласа „За“ принципалът на Общинска фондация Пловдив 2019 препоръчва на Управителния съвет спиране на процедурата по програма „Наследство“.

Предложението за това бе гласувано днес на първото заседание на новоучредения местен парламент на Пловдив. То дойде от адв. Веселина Александрова – общински съветник от „Демократична България“ и председател на „Да, България“ в Пловдив. В мотивите се посочва, че отворената покана по програмата е със срок за кандидатстване до 30 ноември т.г., а към момента УС на „Пловдив 2019“ е с неясен брой членове. Бюджетът по нея е 3 000 000 лева.

Припомняме, че при обявяването й над 20 неправителствени организации, културни оператори и артисти отправиха писмо-протест до Управителния съвет на общинската фондация срещу условията на конкурса и начина на финансиране.

С днешното си решение новият Общински съвет постави рекорд – прие единодушно предложение на опозицията още на първото си заседание.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина