АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Спартак Николов: Водните оператори са под целогодишен мониторинг

ВиК- Пловдив е в отлично финансово състояние и тази година отново ще е на печалба при най-ниската цена на водата в България, заяви директорът на дружеството

Тенденциозни. Така най-меко могат да бъдат определени публикациите в някои медии в последно време относно дейността на ВиК- Пловдив и ръководството на дружеството. Днес местни и национални издания, сред които дори БНТ, съобщиха за обиски в централата на водния оператор под тепетата на ДАНС и МВР. Информацията обаче беше опровергана от пресцентъра на полицията, откъдето съобщиха, че такива проверки в Област Пловдив не са правени.

Потърсихме директора Спартак Николов, който отказа да коментира публикациите в някои медии. „Отговорностите и предизвикателствата пред дружеството са твърде много, за да хабим енергия за тези неща”, подчерта той.

„ В първия работен ден на новата година, на регулярна среща във ВиК- Пловдив дойдоха служители на ДАНС и Икономическа полиция. Тези срещи са регулярни, защото в своята дейност дружествата в България, и в частност пловдивското, оперират съоръжения, които са част от критичната национална инфраструктура и като такива водните оператори са под целогодишен мониторинг. Целта на срещата беше с оглед на кризата в Перник да се направи задълбочен и обстоен анализ на финансовото състояние на дружеството, кадровото обезпечение, както и състоянието на експлоатираните водоизточници и техните съоръжения. Този анализ ще бъде направен във всички ВиК дружества в страната, като в първите два работни дни, по моя информация и от разговори с колеги, критериите, на база които ще бъде направен този анализ, е абсолютно идентичен за всички дружества”, обясни Спартак Николов пред Под тепето.

„ Няма нищо чрезвичайно в това посещение и нека не омаловажаваме целогодишната работа на държавните институции, които са в знание целогодишно за дейността на всеки един от водните оператори”, уточни той.

„ Видно от доклада, който е публикуван декември на страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране, е че през 2017г. и 2018 г ВиК- Пловдив е в отлично финансово състояние и преизпълнява с близо 130 процента задължителните си нива на инвестиции, които са  калкулирани в цената на водата. За поредна година, 2019г., резултатите ще са отново на печалба, при най-ниската цена на водата в България”, допълни Спартак Николов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. АМА НАЙСТИНА ЛИ СПАРТАЧЕ. БАЩА ТИ , ЛЪВ НИКОЛОВ ПАНАЙОТОВ , МАЛИНИНО ЧЕРВЕН КОМУНИСТ , АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА , ПЪРВИ КМЕТ НА ТРАКИЯ , НО БЕЗПОЩАДНО ЧЕСТЕН, НЕ СМЕЕШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ИЗ ГРАДА ЗАРАДИ ЗУЛУМИТЕ ТИ. ОПОЗОРИ ГО МРЪСНИК С МРЪСНИК. С ТОТКАТА СКОРО ЗНАЕТЕ КЪДЕ НАЛИ МОШЕНИЦИ НЕДНИ. МАНГАЛИТЕ ОЩЕ ОТСЕГА СА ВИ СЕ НАТОЧИЛИ.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина