АктуалноГласовеКриминалеМненияНовини

След случая в Пловдив правим Антитерористичен център, заяви премиерът Борисов

Министър – председателят и вътрешният министър коментираха казуса с вербувания в радикализъм гимназист

„Подготвяме се да направим един антитерористичен център. Случаят в Пловдив ни даде основание. Сутринта имахме съвет за сигурност.  Ситуирали сме мястото, като станем готови, ще го финансираме. Много тихичко ще го направим.“ Това обяви премиерът Бойко Борисов, който днес коментира темата с вербуваното от Ислямска държава 16-годишно момче от Пловдив, по време на церемонията за връчване на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР и на жандармерийските подразделения в страната.

 „Ако кажем, че 2012 година беше извършен терористичен акт и се промени обстановката в България. Става вече ясно, че няма територия, която да не е засегната. И имаме случай, който е много притеснителен – има млади хора, които се повлияват от тази идеология. Знам, че обществото трябва да е информирано. То беше информирано,“ заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той подчерта, че всички трябва да разберат и намерят „баланса между необходимост от информираност на обществото и необходимост от тишина по конкретни въпроси, за да не разколебаваме тези, които сътрудничат и подават информация“, коментира още вътрешният министър.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина