АктуалноГрадътНовини

Славчо Атанасов, Николай Бареков и още редица пловдивчани в битка за Европарламент

Лидерите БСП и ГЕРБ с по един пловдивчанин на трудноизбираеми места

9 са пловдивчаните в листите за европейските избори в края на май. Днес е началото на предизборната кампания, която ще приключи ден преди самите избори на 26 май.

Сред най-популярните политици в листите са бившият кмет Славчо Атанасов и досегашният евродепутат Николай Бареков. Атанасов е в листите на Националния фронт за спасение на България. Той обаче е на последно място в листата. Неговото включване е по-скоро за престиж и едва ли ще се добере до европарламента.

Николай Бареков също е „последен“ в интересната листа от двама души на „Презареди БГ“. Той е на второ място в атрактивния списък, въпреки че беше заявил по-рано отказа си от политиката.

По-популярен за пловдивчани е и кандидатът в листата на ВМРО Алекандър Сиди. В момента той е депутат, като преди това беше общински съветник под тепетата. Сиди е трети в листата, като шансовете му са чрез преференциите и висок резултат на ВМРО.

Двама пловдивчани има в листата на Веселин Марешки – ВОЛЯ. На 14-о място е Сузана Николова, а 15-и е Владимир Алексиев, като техните шансове също не са големи.

Пловдивчанин има и в листата на Демократична България. Това е експертът по европейски политики и анализатор в Европейския парламент Алина Добрева. Тя е на седмо място в списъка. В лявата АБВ също има местен – адвокатът Георги Илчев.

Във водещите две партии, които ще се борят за първото място, има по един пловдивчанин. Техните шансове са единствено чрез преференции. 31-годишният Тодор Стоилов е на 12-о място в листата на БСП. На същото 12-о място, но в листата на ГЕРБ е Младен Шишков, който актуално е депутат в народното събрание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. СЛАВЧО , СЛАВЧО…..КОЛКОТО И СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА ТЕ ХАРЕСВАМЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТОЗИ ИДИОТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. НАЕСЕН ЗА КМЕТ-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина