АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Славчо Атанасов за атаката срещу „Пловдив 2019”: Не сте съгласни? Не това е начинът!

Приемам го като акт на посегателство срещу Пловдив и пловдивчани, заяви народният представител

„Осъмнахме с грозен акт. Който не приемам като бунт на несъгласните. Приемам го като акт на посегателство срещу Пловдив и пловдивчани. Защото тази сграда и Общинска фондация „Пловдив 2019” носят еднакъв знак за всички ни – те олицетворяват града ни и престижното отличие, че сме европейска столица на културата.  Нещо, което е факт и за съгласните с работата на общинската фондация, и за несъгласните с нея.”. Така народният представител и бивш кмет на града Славчо Атанасов коментира атаката срещу фондация „Пловдив 2019” тази нощ.

„Винаги съм казвал, че несъгласието не означава агресия, вандализъм, крайно неприемане. Несъгласието означава умението да изразиш собствената си позиция с думи, в диалог и да можеш да я отстоиш. Пак в диалог. С разумни действия. Открито и прозрачно. Аз също имам резерви към работата на общинската фондация. Дори и общинските съветници не са наясно как се разходват парите на „Пловдив 2019”. Което е недопустимо, защото това са парите на пловдивчани. Но в никакъв случай няма и не мога да приема подобен акт на вандализъм. И тук е мястото да кажа – крайността винаги поражда крайност. Може би едната крайност – непрозрачната работа и опитът за прикриване на проекти, да поражда друга  крайност – на тоталното отрицание. Аз не приемам крайностите. Те  не са ни полезни. Не ни правят хора. Напротив – изкривяват ни. Затова осъждам подобен акт! И ще приветствам всеки един акт на достойна позиция, правене на политика в името на Пловдив и диалог!”, са казва в позицията на Славчо Атанасов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Ще изпедерастят ЕСК2019 за съжаление. Иван Тотев, който е взел присърце годината на Пловдив като столица на културата да си каже мнението по повод настъплението на джендърите и желанието им да си присвоят събитията около ЕСК.

  2. ТОВА ЛИ Е ПОЗИЦИЯТА НА ТЕЗИ СМЕЛЧАЦИ СРЕЩУ ПЕДЕРАСТИЯТА. ДА ДРАСКАТ СЪС СПРЕЙОВЕ ПО НОЩИТЕ ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА. СЛАВЧО ТОЧНО ТОВА ИСКА ДА ИМ КАЖЕ. ИМАШ ПОЗИЦИЯ – ЗАЩИТАВАЙ Я ОТКРИТО И СМЕЛО.НАЙ- МАЛКО ТОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБВИНЕН В СИМПАТИИ КЪМ ДЖЕНДЪРИТЕ. ПРЪВ В ПАРЛАМЕНТА СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.

  3. Не се вижда никаква НАПАДКА против ЕСК2019, а срещу хомосексуалната пропаганда.
    ОТЪЖДЕСТВЯВАТЕ ЛИ ЕСК2019 СЪС ХОМОСЕКСУАЛИЗМА?
    АРТИСТИЗМЪТ С ПЕДЕРАСТИЯТА – едно и също ли е според Фондацията, молим? Ами то тогава не е никакво Изкуство, никаква Култура, то си е чиста ПОЛИТИКА.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина