АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Слави Георгиев: Намеренията за създаване на „Зелена зона“ с такъв огромен размер е шокиращо

Общината си признава, че се отказва от така необходимите реформи в общинските предприятия, смята независимият съветник

Не това се очакваше от един новоизбран кмет като Здравко Димитров и неговите 9 заместник-кмета, назначени да го съветват

Като шокиращо определи анонсираната вчера от общината идея за въвеждане на гигантска „Зелена зона” независимият общински съветник Слави Георгиев. Той е категоричен, че Община Пловдив няма моралното право да въвежда каквито и да е зони за платено паркиране извън район „Централен“.

„ Намерението за създаване на „Зелена зона“, с такъв огромен размер е толкова шокиращо, че трудно се намират думи, за да се извърши анализ на предложението. По своя смисъл, Зелена зона се създава в напрегнати зони на градската среда, за да се въведе ред в паркирането. Тези зони в Пловдив обаче, отдавна са обхванати от „Синя зона“”, коментира Георгиев.

„ За втори път, след въвеждането на т.н. платено паркомясто по местодомуване, обозначено със скоба, градската управа посяга на кварталите извън централна градска част. Този път, чрез бъдещата зелена зона, се навлиза в районите „Южен“ и „Западен“, като основните части от районите „Център“ и „Северен“, отдавна са оплетени в мрежата на „Синя зона“. Със започването на таксуване по 1лв. на час, общината няма да въведе никакъв ред в паркирането, а просто цели да си осигури лесни пари. И си признава, че се отказва от така необходимите реформи в общинските предприятия. Освен това, съвсем публично заявява, че е неспособна да се справи с липсата на паркоместа дори по крайните квартали на Пловдив. Не това се очакваше от един новоизбран кмет като Здравко Димитров и неговите 9 заместник-кмета, назначени да го съветват. Далеч съм от мисълта, че идеята за подобна зона е на добър специалист като Тодор Чонов, той е по-скоро изпълнител на идеите на Илия Кирчев, очертаващ се като ментор на множество нестандартни идеи, основно в сферата на лесни пари за бюджета, на гърба на пловдивчани. Не случайно всички социолози и политолози бият тъпана за отварящата се дистанция между политици и народ. Идеята за „Зелена зона“, обезсмисля притежаването на лек автомобил в Пловдив. Ако вие живеете на ул.“Пере Тошев“ или съседните и пресечки, попадащи в обхвата на бъдещите очертания на „Зелена зона“ и надлежно ползвате градски транспорт до работа, за да не натоварвате трафика и да не заплащате „Синя зона“ ако случайно работите в централна градска част, то вие ще бъдете наказан да заплатите 8лв. на ден, заради това, че сте оставили автомобила си по местодомуване или да ходите всяка година до общината, за да си вадите разрешително, да можете да паркирате автомобила си, в краен квартал на Пловдив, в който за последните 30г., общината не е инвестирала и 1 стотинка.

Твърде вероятно, така съобщените граници на „Зелена зона“, от ул.“Царевец“ в район „Западен, до бул.“Източен“ и от бул.“Дунав“, до бул.“Александър Стамболийски“ в район „Южен“, са само за опипване на почвата и тестване на обществената реакция. Община Пловдив няма моралното право да въвежда каквито и да е зони за платено паркиране извън район „Централен“”, заявява независимият общински съветник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Аве, Модерния, кое ти е модерното, ве, пич?!? Как изобщо ти дойде в миниатюрния мозък да сравняваш Славчо с Тотката и Зикича? Единият тройкаджия от автото, другия баскетбудалист… Тия цял живот да тичат срещу Славчо, пак не могат го настигна! Просто нямат качества. Освен едно – да грабят алчно де каквото намерят. За друго не стават. Бахта у Модерния!

  2. Ха, интересен анализ на професора. Много е вярно, в Пловдив, след Славчо Атанасов не случихме на кметове. Много е ниско нивото, нямат култура, нямат знания, нито умения, слаби политици и некадърни като управници. Единствено успяват да откраднат за себе си, а градът затъва все повече. Орда варвари, добре казано. Каквито лидерите им, такива и изпълнителите, нищожни, малодушни, силни само в алчността и арогантността. Така че, Модерен няма как да им помогне, като плюе по кадърни, успели и доказани личности, като Славчо и Слави. Те и знаят, и по-важното, могат. И след варварската вълна на ГЕРБ, пак до Славчо ще опрем да спасява града, както и преди го направи. Много време изгубихме, обаче. Варна и Бургас избягаха много напред.

  3. В психиатрията има един принцип. Колкото по-комплексиран е един индивид, толкова по-гръмки са изявите му. Като тук написалия се като Модерен. Сигурно в други форуми се пише като Умния, Великия, Мъдрия и прочие. Лошо няма. Проблемът на тези индивиди е, че всячески се опитват да прехвърлят собствената си мизерия към известните и успели хора. За герберските активисти този комплекс е изключително силен. Защото необразовани, некадърни, неможещи хора, случайници, попаднаха на неслучайни постове и сътвориха погром и безумие след себе си. Защото повечето дори не осъзнават какво правят. Както стана в Пловдив. След Славчо Атанасов, кметовете са пълни случайници, освен за кражби, за друго не стават. И Тотев, и Зикито – шмекери – погромаджии. Вярно е, че в ГЕРБ има и изключения – един Митко Николов превърна Бургас във водещ град. Но са много малко. А тук, в Пловдив, се оказаха истински политически варвари – след тях и потоп. Нискочели, необразовани, но извънредно нагли в лъжите и кражбите. Но и там неумели, защото дори да крадат не могат като хората. И неизбежно ще напълнят затворите, защото следите им са навсякъде, от глупост, алчност и простотия. Зикито сега да подготви една клетка в зоопарка и там с Тотката ще идваме да им подхвърляме банани. Но възмездието идва и България скоро щ се освободи от тази пяна и ще тръгне напред и нагоре. С хора като Славчо, които работят за хората и за града, а не за себе си.

  4. Аве, Модерен, Славчо и Слави са образовани и начетни хора, естествено, че разбират от ОУП. За разлика от вашите неграмотници, които не знаят къде се намира книжарницата, не са взимали книга в ръка и ги избират за кметове циганите от столипиново. Тая наредба няма да мине в съда, ама от простотия и наглотия не виждате и елементарни неща. А Славчо го пращате в миналото от десет години вече, ама колкото повече се напъвате, той толкова по-нагоре се издига. Скоро няма да се отървете от него, защото той наистина беше единственият добър и свестен кмет на Пловдив, затова хората го обичат и подкрепят. За разлика от вашите крадливи и безмозъчни герберски кратуни.

  5. НЕ , СЛАВИ НЕ Е ШОКИРАЩО , А ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ , КОЕТО АКО СТАНЕ ВЕДНАГА ПАДА В СЪДА. ЖАЛКО , СЛЕД СЛАВЧО АТАНАСОВ НИ УПРАВЛЯВАТ КРАДЦИ , ГЬОНСУРАТИ И АБСЛЮТНО НЕУКИ ХОРА НЕПРОЧЕЛИ И ЕДНА КНИГА В ЖИВОТА СИ.КАКВО ТОГАВА ДА ОЧАКВАМЕ. НО НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ. СЕДИМ СИ ПО КЪЩИТЕ А ТЕЗИ КРЕТЕНИ ГИ ИЗБИРАТ С КОРПОРАТИВЕН И КУПЕН ВОТ В ДОБАВКА С ТИТЮЦИ И БИДОНИ , КАКА ЗДРАВКА , НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМНИЦА НА ИЗБОРИ ,БАНДИТИТЕ НА ТЪРЕВ И РАЗБИРА СЕ МАНГАЛИТЕ.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина