АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Слави Георгиев за „пиар сесията”: Днес се изложихме пред цяла България

Определени общински съветници решиха, че са по-важни от останалите и решиха сами да определят дневния ред, атакува той партньорите си от ВМРО и групата на „Съюз за Пловдив”

За мен няма съмнение, че така проведената сесия е едно пиар събитие, от което леко изпитвам срам, заяви старейшината от Обединени патриоти

Ако има някой, който от цялата ситуация да печели моите симпатии, това е Кирил Велчев, допълни Георгиев

Иво Дернев

„Днес със сигурност се разбра, че думата ЗАЕДНО в Пловдив не съществува. Нито в ОбС, нито във фондацията, нито никъде. Това, за съжаление, е една мъртва дума. Слогън, който не успя да се реализира. Това, което се случва днес, е срамно. То вреди на всички”, каза от трибуната на общинския съвет днес Слави Георгиев, насочил поглед към партньорите си от ВМРО и съветниците от „Съюз за Пловдив”. Изказването на старейшината изненада мнозина в пленарната зала на местния парламент с острата критика към другата формация в местната коалиция „Обединени патриоти”. Думите му дадоха ясен знак, че диалогът между двете формации вече е на друго ниво, а хората от ВМРО са в общ хор с Дани Каназирева.

„Не мисля, че ще излезем с позитив  от тази сесия. Няма да има и резултат от нея. Какъв е резултатът, който постигнахме днес. Разгледахме въпроси, които сме разглеждали досега поне десет пъти. И отново стигаме до момента, в който се задават същите въпроси и се получават същите отговори. Това не е нито единомислие, нито заедно. Факт е, че бездействието и криенето на отчети от страна на Кирил Велчев и Светлана Куюмджиева  няма как да се случи без съгласието  на председателя на УС. Това е, което предварително трябваше да залегне на дневния ред в сесията, ако бяхме заедно. За съжаление определени общински съветници решиха, че са по-важни от останалите и решиха сами да определят дневния ред, без да бъдем заедно и заедно да определим дневния ред за сесията. За мен няма съмнение, че така проведената сесия е едно пиар събитие, от което леко изпитвам срам, въпреки че не нося вина за това. Но Иван Тотев не е сам в УС и ако искаме оставки, трябва да е на целия управителен съвет. Да, там наистина има достойни хора, които аз познавам лично. Но те мълчат. Ако има някой, който от цялата ситуация да печели моите симпатии, това е Кирил Велчев. Той мъжката идва на комисии и сесии, отнася всички шамари, търпи последствията от всички скандали. Искам да спомена и лицето Светлана Куюмджиева. Определено не мисля, че тя има силата сама да решава какво да се случва. Тя се крие зад гърба на УС и председателя му”, заяви в изказването си Слави Георгиев.

И продължи: „Цялата дейност на фондацията се развива по две пера- строителство и проекти. По първото общината започна да си строи площад Централен, Детмаг, художествената галерия, кино Космос, за да си обяви обществените поръчки и да си ги проведе. А в друг план са проектите, където Светлана Куюмджиева бе оставена да реже тортата. Това всъщност е нашата Европейска столица на културата в нашия красив европейски град”, каза Георгиев.

Подчерта, че това, което е трябвало да се случи още докато са се събирали подписите за извънредна сесия, е да се обмислят някакви реални действия. „И те могат да са само оставка на целия УС. Но не можем да го направим, защото нямаме нови имена. Защото не си говорим. Защото всеки търси едно елементарно пиар събитие да си направи. Защото идват избори. Няма с кого да заменим Иван Тотев като председател на УС, защото не си говорим. Това, което трябваше да направим, е да съберем имената за нов УС и да дадем битка заедно, но ние не го направихме. И резултатът е, че днес се изложихме пред цяла България и от тази сесия няма да има никакъв резултат и никаква промяна в работата на фондацията”, заяви на финал Слави Георгиев и направи предложение да се гласува оставка на целия управителен съвет.  Предложението му бе отхвърлено от 21 съветника, въздържаха се петима, а 16 гласуваха „За”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина