АктуалноНовиниСпортСпортен Пловдив

Световната купа в Пловдив стартира с директен български финал и победа над легендата Карстен

Световната купа по гребане в Пловдив стартира с директен български финал и победа над легендата Екатерина Карстен.

Лазар Пенев (виж снимката на корицата) направи страхотна гонка и спечели серията си в мъжкия скиф лека категория, като във финалния спринт изпревари хърватина Лука Радонич и испанеца Патрисио Рохас Азнар. Така българинът се класира директно за финал А в дисциплината, който е от 12:11 часа в събота.

Кристиан Василев пък ще гребе директно на полуфинал в мъжкия скиф, след като завърши втори в своята гонка, изпреварен единствено от Пилип Павуку (Беларус). Стартовете за определяне на финалистите са от 10:34 часа утре.

Европейската шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство за жени до 23 години Десислава Георгиева записа престижна победа над легендарната двукратна олимпийска шампионка Екатерина Карстен. Българката завърши трета в серията си на дамския скиф и в 10:26 часа утре ще гребе на репешаж за влизане във финала. Гонката беше спечелена от олимпийската шампионка от Лондон 2012 Мирка Кнапкова, а на второ място завърши сръбкинята Йована Арсич, която също си осигури  директно класиране за финал.

На репешаж е и другата българска представителка в женския скиф Мадлен Маркова, също завършила трета в серията си.

Двете ни двойки скул Станимир Халаджов/Рангел Кацарски и Николай Георгиев/Георги Чавдарски завършиха четвърти в своите гонки и също продължиха към репешажи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина