АктуалноГрадътКултураНовини

Само пет чужди ансамбъла на Международния фолклорен фестивал за 2019-а

Екзотични трупи от Мали и Индия привличат погледите на публиката

Петте гостуващи трупи са най-малката бройка от 2014-а година насам

С най-малък брой гостуващи трупи от 2014-а година насам започна поредното издание на Международния фолклорен фестивал в Пловдив в годината, в която градът е Европейска столица на културата. Едва пет чуждестранни държави вземат участие в традиционното събитие – Грузия, Сърбия, Испания, Мали и Индия, както и няколко трупи от България. В последните години в Пловдив пристигаха групи от 8-9 чуждестранни държави, но тази година се отбелязва известен спад.

Най-атрактивни се оказаха гостите от Мали и Индия – всеки със свои собствени автентични костюми и музикални инструменти. Трупите дефилираха от дом „Левски“ на Малката главна до площада пред Общината, където всеки имаше изпълнение на специална сцена. Освен двете по-далечни трупи се представиха и едни от най-традиционните гости, които са в Пловдив почти всяка година – грузинците и сърбите, както и испанците, които също не идват за пръв път.

След изпълненията на площад „Стефан Стамболов“ трупите планират дефиле по Главната до Античния театър, където е и официалното откриване с по-мащабни изпълнения на българските и чуждестранните музиканти и танцьори.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина