АктуалноГласовеМненияПод ножа

Кметът на Южен дойде при протестиращите срещу строителните дейности на Втора градска болница

Недоволните развяха трикольора и знамето на въстаниците, извезано със „Свобода или смърт“ (СНИМКИ)

От управата на МБАЛ „Св. Панталеймон“ не откликнаха на поканата

Соня Попова

Близо 50 човека от живеещите в блоковете около МБАЛ „Св. Панталеймон“ , които са недоволни от извършваните в квартала строителни дейности от здравното заведение, излязоха тази сутрин на протест. Те се събраха пред входа на блока на ул. „Пере Тошев“ 107, като развяха  трикольора и реплика на знамето на въстаниците, извезано със „Свобода или смърт“.

Съкварталаците бяха отправили покана към районната администрация и управата на болницата. Кметът на Южен Борислав Инчев дойде лично при протестиращите, а от управата на МБАЛ „Св. Панталеймон“ не откликнаха.

Хората показаха на място на Инчев как заради дейностите на ръководството на бившата Втора градска са лишени от места за паркиране. Притесненията им са още по-големи по отношение на тяхната безопасност, тъй като не се осигурява достъп на автомобилите на Пожарната до домовете им при евентуално възникване на инцидент.

„Тази болница за трети път си мести оградата. Тук хората живеят от 30 години и помнят, когато тази ограда беше на 50 метра, през 2011 година тя беше на 15 метра от блока, вече е 2019 година и се започва трета ограда, която е на 6-7 метра от блока и на 4 метра от лампата. Не знам коя пожарна ще успее да влезе и да изгаси пожар в апартаментите тук през тия 4 метра“. Това заяви по време на протеста на жители на „Южен“ от блоковете 93, 99, 101 на ул. „Пере Тошев“ адв. Атанас Петров.

Борислав Инчев ги увери, че районната администрация ще направи всичко възможно за решаването на този сложен казус. „Истината е, че проблемът с паркирането е много голям и трябва да се решава, защото ще става все по-зле,“ изтъкна той.

Предстои среща с ръководството на болницата по-късно, за да се коментира дали наистина може да се направи компромис и оградата да бъде отдръпната.

Съкварталците заявиха протестна готовност, докато не се реши проблемът им.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Да, тези клетки стоят там само от мандата на Инчев. Иване, Нанков, има и по-умни от теб, мижинурко! Точно Инчев започна да разчиства селските ви коптори. В „гаражите“ каци, бурета и буркани, а таралясника (и двата) – отвън. Единият, разбира се в чакълирана градинка, а другият – пред входа. А когато го няма – туба с вода пази мястото!

  2. Борислав Инчев да обясни как върху място, което се оказва притежание на болницата от 1972 година, има разположени гаражни клетки, от които общината години наред е прибирала месечни такси! Тези управа изобщо познава ли си района? Отишъл господин Инчев да си прави пиар сред хората, уж в тяхна подкрепа и като му зададе същия въпрос репортерката – мига умно…..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина