АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Румен Радев: Идейната безпътица на първенците катастрофира в апатия, отчуждение и безверие

Държавният глава прие почетния строй под паметника на Съединението и призова за ново единение

„ Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг пред настоящето и бъдещето. Идейната безпътица на първенците катастрофира в апатия, отчуждение и безверие. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а Съединението остава повече на думи”, каза по повод 134 години от Съединението на България на едноименния площад президентът Румен Радев тази вечер.Държавният глава прие почетния строй под паметника на Съединението и призова за ново единение.

„Пропуска се, че новото съединение минава през разделение. Епохата иска от нас да се разделим с всичко, което тежи и спира движението на нацията ни напред. Трябва да се разделим с беззаконието, апатията, да отхвърлим нихилизма, да съзнаем, че докато позволяваме на несправедливостта на царува не можем да бъдем истински единни. Най-страшна оценка е на следващите поколения. Съдбата на нацията се кове тук и сега. Наш дълг е заедно да съградим достоен справедлив и живот на българите в свободна, демократична и просперираща държава. Да живее Съединението, да живее България“, каза още президентът Румен Радев.

На заря проверката на площад Съединение присъстваха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Здравко Димитров, народни представители и партийни лидери. Домакин бе кметът на Пловдив Иван Тотев. Там бяха и стотици граждани.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Тържеството-поклонение е традиционно значимо като символ…но с всяка година става все по-семпло и по-безизразно с участието на разни караянчевки, ниновки, тотевци,димитровци и подобните им…дори президентът Радев не може за изчисти с присъствието си това усещане…и приповдигнатите, но фалшиво звучащи думи…и разплутата ни армия, полиция и жандармерия…и драконовската разточителна самодоволна охрана на народните любимци…и децата, които викат – кога ще започне шоуто…и възрастните по къси гащи и джапанки…и просто става една заря и шумотевица в повече… и смисълът е изгубен вече…и нито съединение, нито сила, нито държавност…накрая ще стане И НИТО БЪЛГАРИЯ…

  2. Според гербаджиите всичко е цветя и рози, но оценката на президента май е по-близо до действителността. Но все пак може на празниците може малко по-ведро.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина