АктуалноГрадътИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Ремонтът на Концертна зала стартира през пролетта

Проектът за реконструкцията ще бъде подложен на обществено обсъждане

Ремонтът на Концертна зала стартира през пролетта. Проектът е в напреднала фаза и ще бъде подложен на обществено обсъждане, съобщи днес кметът Здравко Димитров. Уверението, че дългоочакваната реконструкция на пространството на култура ще бъде реализирана, е дал министър Боил Банов.

Проектът се движи. Пловдив има нужда от тази зала, допълни градоначалникът. И заяви, че тепърва ще стане ясно каква е количествено-стойностната сметка.

Припомняме, че Концертна зала не функционира от две години. Последното събитие в нея, преди да бъде затворена, бе през октомври 2017г. През 2019г. тя трябваше да бъде напълно ремонтирана, но това не се случи заради забавяне на процедурите, които се движат от Министерството на културата.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

    1. Никаква нужда от никакъв „проект“ няма, залата (и сградите) са строени неотдавна, поколението още функционира, в тефтерите на отдел Архитектура си ги има оригиналните чертежи – просто се ИЗПЪЛНЯВАТ.
      Повторно, щом мозъклиите не сме поддържали . . . текущо.
      Незабравим кулТурския Рашидоолу как угрижено оглеждаше, мъдро кимаше и обещаваше. Отдавна.
      ЗАЛАТА СИ Е ТИП-ТОП, ИМА СИ АКУСТИКА И ОТЛИЧНА АСИМЕТРИЧНА КОМПОЗИЦИЯ, ИМА СИ БОГАТИ ДЪРВЕНИ ЛАМПЕРИИ (КАКВИТО ДНЕС ПРАВЯТ ОТ ПЛАСТМАСИ).
      ЗАКЪРПЕТЕ ТЕЧОВЕТЕ, ОТСТРАНЕТЕ ПРЕПРАВКИТЕ, РАЗСТРЕЛЯЙТЕ ДИРЕКТОРСТВАЩАТА – И ГОТОВО.

  1. 1. Преди всичко следва да се потърси ОТГОВОРНОСТ (и намери!) за занемаряването на имота от некадърната (или користно незаинтересувана) директорка на „опера опън“ = АНТИопера. То си иска поддръжка, мари како! Не си мисли, че си НАД тия работи!
    2. В общественото обсъждане непременно да бъде поканен академик проф. д-р арх. Теодориус КараКолевский, Хонорис Кауза от ПодТепетоКоткаПищка, бележитият афтор на сто и десет 110 тезиса за БУТАНЕ на партийния, който му бил запречвал видимостта към родните планински склонове как стадата се връщат от паша надвечер (ако няма прахоляци, де).
    БУТАТЕЛ, милият, а не просто Бутач.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина