АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Разширяват кучкарника на Пловдив

Правителството прехвърли близо 5000 квадрата парцел за целта

Директорът на ОП-то: Отдавна чакахме тази новина, процедурата отне доста време

Таня Грозданова

На община Пловдив безвъзмездно се прехвърля имот, чийто статут се променя от публична на частна държавна собственост. Имотът се намира в местността между Голямо Конарско и Пазарджишко шосе в града и е с площ 4999 кв. м. Това реши на свое заседание днес Министерски съвет.

Имотът, който досега е управляван от Министерство на вътрешните работи, ще бъде използван от общината за дейности по овладяване популацията на безстопанствените кучета на нейна територия. Имотът, но е с отпаднала за ведомството необходимост.

Репортер на Под тепето се свърза с директора на Общинско предприятие „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев, който коментира, че новината е очаквана отдавна.

„До сега това бе един голям имот на МВР в продължение на доста години. Цялата процедура продължи доста във времето. Имотът бе разделен на две, в единия терен останаха сградите и съоръженията на вътрешното ведомство, а в другия на Община Пловдив. От тук нататък предстои едно проектиране на бъдещото разширение, следва и Общинският съвет да отреди финансови средства за него в бъдещия бюджет. Така че нещата предстоят да се случат, това е само началото.“ 

В предварителните разговори с МВР по време на самата процедура от страна на ОП –то е поет ангажимент да се направим една плътна ограда между двата разделени парцела в имота. Целта е да се предотврати разпространение на болести между служебните и бездомните кучета, поясни Божев.

Оградата е препоръчителна мярка, заради скъпите специализирани полицейски кучета в съседство, макар че до сега не е било допуснато разпространение на болести, въпреки липсата на ограда.

В бюджета на Зооветеринарния комплекс има осигурени средства за оградата и на оперативка в Общината в понеделник ще бъдат обсъдени подробностите по започването ѝ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина