АктуалноКриминалеНовини

Разследват причините за пожара в магазина за пиротехника на Пещерско шосе

Обектът е напълно изгорял, има материални щети и на жилищата в кооперацията над него (ВИДЕА)

За четири дни Пловдив четири пъти влезе в новините с огнени инциденти

Магазинът за пиротехника на булевард „Пещерско шосе“ № 7 в Пловдив, който се подпали снощи е напълно изгорял. Засегнати са и апартаменти над него в кооперацията, чиито жители бяха евакуирани по време на пожара.

Тази сутрин започнаха повторните огледи на мястото, съобщиха от Пожарната.

Според информация от РДПЗН, сигналът за инцидента е бил подаден от собственика на търговския обект. При възникването на пожара той е бил в магазина. По първоначални данни огънят е тръгнал от складовото помещение и се е разпространил в търговската част.

Всички налични фойерверки и пиратки са се подпалили, което според очевидци е довело до грандиозна заря.

Тази сутрин пожарникар на годината на Пловдив в категория „Пожарогасителна и спасителна дейност“ Красен Властанов, който вчера имаше рожден ден, се пошегува, че досега не е получавал фойерверки за рождения си ден.

Благодарение на адекватната реакция на пожарната и този път се размина без жертви и ранени. Припомняме, че снощи районът около магазина на „Пещерско шосе“ дълго време беше отцепен от пожарна и полиция. Три пожарни автомобила и екипите им гасиха огнената стихия, а дежурен екип остана на мястото дълго време.

„Тези обекти подлежат на тематични проверки от Пожарната, когато има по-голямо потребление на такива продукти. При последните проверки магазинът е бил наред. Тепърва обаче предстои проверка на документациятаи допълнителни огледи,“коментира  гл. инспектор Васил Димов, началник на Първа РСПБЗН в Пловдив.

Сигналът за възникналия пожар в търговски обект на партерен етаж на жилищна кооперация на ул. „Пещерско шосе“ в Пловдив е получен в 18 50 часа. Към мястото са насочени три специализирани автомобила с екипи от 9 пожарникари. Установено е, че магазин за пиротехнически изделия е възникнал огън. Незабавно са изведени около десетина живеещи в сградата, които са били там по това време. За минути пожарът е локализиран около 19  и 10 часа.

През последните четири дни Пловдивско четири пъти влезе в новините с огнени инциденти. Двама души изгоряха в домовете си в две села през уикенда, в неделя бе изпепелено най-голямото предприятие за преработка на месо на Балканите във Войводиново.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина