АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Раздават 20 хиляди одеяла и шалове за откриващото събитие на Европейска столица на културата

Публиката ще се екипира безплатно с вълнени аксесоари с логото на „Пловдив 2019”

Бул. „Цар Борис III Обединител” няма да е напълно затворен в дните преди 12 януари и след това

1500 души се качват на сцената за церемонията, 450 доброволци помагат в организацията на празника

Иво Дернев

С 20 хиляди одеяла и шалове с логото на „Пловдив 2019” ще бъде екипирана публиката на откриващото събитие на Европейска столица на културата. Хората, които ще се намират пред мегасцената във вид на Вавилонска кула, ще получат безплатно вълнени аксесоари от близо 450-те доброволци, които ще помагат в организацията през целия празничен уикенд. Програмата ще започне на 11 януари, петък, и ще продължи до неделя вечерта.

Изказваме огромната си благодарност към областната дирекция на полицията за помощта по организирането на събитието. Много работа ще се извърши д следващите дни, каза днес кметът Иван Тотев. Той отново напомни на гражданите, че частта от булевард „Цар Борис III Обединител”, на която ще се строи съоръжението, ще бъде затворена още на 27 декември. Като уточни, че основната градска пътна артерия няма да бъде затваряна в цялост. Ще продължи да функционира кръстовището на Патологична бременност, както и връзката с Понеделник пазара. Мантинелите между платната ще бъдат премахнати и движението от Чифте баня към Тунела- Юг ще завършва с ляв завой към тържището и ДКЦ1.

Обходи ще има, увери Тотев.

Изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев съобщи, че тридневната празнична програма ще включва множество музикални прояви, изложби, детски събития, прояви в градска среда. Официалната част, която ще продължи точно един час на голямата сцена на булеварда, ще завърши със специална заря, която Велчев и кметът обещаха да е  грандиозна. В самия спектакъл на сцената ще участват над 1500 души. Церемонията ще се казва „Ние сме всички цветове”, като 1000 души, повечето от тях граждани на Пловдив, ще бъдат гримирани и облечени в специални костюми за шоуто. Бекстейджът ще е в сградата на Централна поща, а VIP зоната ще е оформена на последния етаж на хотел „Тримонциум”.

Сред близо 450-те доброволци ще има такива от Дания, от Япония, от Холандия, чужди студенти от Медицинския университет. Желание за доброволно участие в помощ на организацията на празничната програма са заявили и много членове на пловдивските пенсионерски клубове. Записването на хора, които искат да дарят труда си в рамките на цялата 2019г. продължават. До този момент такова желание са изявили над 1000 човека.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина