АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Развалят концесията на стадион „Христо Ботев”

Ръководството на Ботев и общината са постигнали споразумение, на ход са общинските съветници

Предложение за разваляне на концесията на стадион „Христо Ботев” е внесено за разглеждане на сесията на местния парламент тази събота. На 28 декември старейшините ще трябва да решат дали да подкрепят развалянето на договора по взаимно съгласие. Двете страни- ръководството на футболен клуб Ботев и Община Пловдив, са постигнали споразумение, а концесионерът вече е превел по банкова сметка гаранции за обезпечаването на задължението в общ размер от 482 хиляди лева.

Инвестициите, които са приети и вкарани в активите на общината, са на обща стойност  929 496 лева. Неплатените концесионни такси са близо 350 хиляди лева, като те ще бъдат прихванати от банковите гаранции. Общата инвестиция, направена в Колежа според независим оценител, е точно 6 576 500 лева.

Ако общинският съвет приеме предложението за развалянето на концесията на „Христо Ботев“, държавата и общината ще са с развързани ръце за инвестиция на публични средства за построяването на съоръжението. Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че Министерски съвет ще отпусне средства за изграждането на стадиона, но няма яснота кога ще се случи това.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина