АктуалноГрадътКултураНовини

Публиката реши: Хиляди на опера, никой на Криско

Докато операта се пълни с туристи от цял свят, концертът с Криско в Пловдив пропадна

Предвиденият за този понеделник, 24 юни, концерт на Криско и Разградската филхармония „Димитър Ненов“ не се проведе. Въпреки големия шум около идеята за съвместен концерт с поп изпълнителя, който да пее съвременна българска музика под съпровод на симфоничен оркестър, явно интересът е бил почти нулев. Пловдивският концерт е пропаднал.

Подобна е била ситуацията и в Бургас, където спектакълът трябваше да е малко по-рано през месеца, както и вчерашния в Добрич. Във Варна пък посещаемостта е била съвсем скромна преди месец.

Едва ли остана човек, който се вълнува от музика, който не разбра за нестандартната идея. Криско, който не се слави с музикална дарба, предизвика множество бурни реакции, като „скандалната“ идея определено привлече погледите към проекта на Левон Манукян и Разградската филхармония. Изглежда, обаче, публиката реши: интересът да се дадат пари за този проект бе нулев.

В същото време, въпреки сравнително достъпните цени на билети, пловдивчани отделиха много повече за опера – или други културни спектакли, които се провеждаха в града. Само в последните две-три седмици хиляди бяха впечатлени от уникалната постановка „Орфей и Евридика“ с режисьор Стефано Пода, както и други спектакли от Opera Open. Билети за театралните спектакли свършват за нула време. Дори по-популярни спетакли, като гостуването на Тони Димитрова с рок група и същия диригент – Левон Манукян – мина успешно под тепетата.

Както Под тепето прогнозирахме преди малко повече от месец – публиката не е чак толкова тъпа. Операта, и не само, беше посетена от много повече зрители от компромиса Криско и филхармония. Защото някои неща просто не могат да се случат съвместно. Почти разпродадени са билетите за поп певицата, която обаче може да пее, при това много, много добре Лиз Райт, с пловдивската опера на Античния театър. Няма нищо необичайно в това популярни изпълнители да си сътрудничат с опера. Решението това да стане с Криско обаче беше очевидно погрешно още в самия зародиш и съвсем очаквано претърпя пълен провал.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

20 коментари

  1. Ако всеки боклук може прави концерт ???
    Е няма проблем, плаща по 100 лв. на всеки и ще напълни залата и ще има коцерт.Всяко удоволствие заплаща .

  2. “ Аида“,горе на Бунарджика,с естествения декор на големите камъни в подножието на монумента,Уникално и незабравимо.А“Трубадур“на летния долу, със Соня Хамерник в последния момент.За съжаление Колето не беше във форма.Но спектакълът …,уникален.А отново“Аида“на античния,под диригенстването на маестро Б.Димитров?Грандиозно.мащабно.Радвам се,че младите се завръщат.Така както е в целия свят.

  3. В годината на културата , естествено е операта да си каже тежката дума!
    Юни е стара традиция за опера на открито!
    Помня преди 40-50 години опери на Альоша!
    Особено “Аида”!

  4. Е Браво, значи повечето хора разбират от музика!!! Много ми е смешно и жалко момчето …Едни детско-чалгийски песнички изпълнява за да е максимално комерсиален и за да може да го канят хем по чалга баровете хем и когато има късмет в някой денс бар…обаче добре, че са детските рожденни дни за да искара някой лев. Като ми го пуснат по радиото директно сменям станцията, а за телевизията не ми се е налагало да го сменям, защото гледам само MTV а пък той чак до там няма и как да стигне…!!! Него го слушат само малките дечица!!! А ако е поканен в някой бар да пее, бягам с 300км/ч от там!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина