АктуалноГрадътКултураНовини

Публиката реши: Хиляди на опера, никой на Криско

Докато операта се пълни с туристи от цял свят, концертът с Криско в Пловдив пропадна

Предвиденият за този понеделник, 24 юни, концерт на Криско и Разградската филхармония „Димитър Ненов“ не се проведе. Въпреки големия шум около идеята за съвместен концерт с поп изпълнителя, който да пее съвременна българска музика под съпровод на симфоничен оркестър, явно интересът е бил почти нулев. Пловдивският концерт е пропаднал.

Подобна е била ситуацията и в Бургас, където спектакълът трябваше да е малко по-рано през месеца, както и вчерашния в Добрич. Във Варна пък посещаемостта е била съвсем скромна преди месец.

Едва ли остана човек, който се вълнува от музика, който не разбра за нестандартната идея. Криско, който не се слави с музикална дарба, предизвика множество бурни реакции, като „скандалната“ идея определено привлече погледите към проекта на Левон Манукян и Разградската филхармония. Изглежда, обаче, публиката реши: интересът да се дадат пари за този проект бе нулев.

В същото време, въпреки сравнително достъпните цени на билети, пловдивчани отделиха много повече за опера – или други културни спектакли, които се провеждаха в града. Само в последните две-три седмици хиляди бяха впечатлени от уникалната постановка „Орфей и Евридика“ с режисьор Стефано Пода, както и други спектакли от Opera Open. Билети за театралните спектакли свършват за нула време. Дори по-популярни спетакли, като гостуването на Тони Димитрова с рок група и същия диригент – Левон Манукян – мина успешно под тепетата.

Както Под тепето прогнозирахме преди малко повече от месец – публиката не е чак толкова тъпа. Операта, и не само, беше посетена от много повече зрители от компромиса Криско и филхармония. Защото някои неща просто не могат да се случат съвместно. Почти разпродадени са билетите за поп певицата, която обаче може да пее, при това много, много добре Лиз Райт, с пловдивската опера на Античния театър. Няма нищо необичайно в това популярни изпълнители да си сътрудничат с опера. Решението това да стане с Криско обаче беше очевидно погрешно още в самия зародиш и съвсем очаквано претърпя пълен провал.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

20 коментари

  1. Не е вярно това твърдение, че не е имало хора. Концерта се отложи два пъти. Единия защото валеше много силно, макар че хората БЯХА там, а вторият защото Криско бил МНОГО УМОРЕН. Хората отново го чакаха с часове, и никой не си направи труда да им съобщи, че той НЯМА да дойде. Моето мнение е, че той трябваше да уважи тяхното желание да го слушат, колкото и малко да са хората. Тези които са отишли на концерта са негови фенове. Той не уважи СВОИТЕ фенове.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина