АктуалноГласовеГрадътЗдравеМненияНовиниПУЛС

Проф. Карен Джамбазов: Показахме, че силата на прогресивно мислещите хора в Медицинския университет е достатъчно голяма

Един глас и една невалидна бюлетина запазиха статуквото, но вярата, че е нужна промяна няма как да бъде победена, казва в изявление до колегите си два дни след изборите изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги”

Благодаря ви от сърце за това, че не се поддадохте на инерцията и страховете, които ви внушаваха, това е истинският академизъм, е посланието към онези 140 души, които го подкрепиха на балотажа

Снимка: Проф. Карен Джамбазов в деня на изборите за ректор на МУ

„ Един глас и една невалидна бюлетина запазиха статуквото, но вярата, че е нужна промяна няма как да бъде победена. Показахме, че силата на прогресивно мислещите хора в Медицински Университет е достатъчно голяма и управлението му трябва да се съобразява с реалностите и съвременните принципи”, подчертава проф. Карен Джамбазов в официално изявление до колегите му от Медицински университет, два дни след драматичните избори за ректор на ВУЗ-а. Припомняме, че проф. Мариана Мурджева, подкрепена от бившия ректор проф. Стефан Костянев, оглави учебното заведение след като за кандидатурата й гласуваха 141 от делегатите на общото събрание. Проф. Джамбазов бе подкрепен от 140 души на балотажа.

„Най-вече поздравявам всички вас – тези 140 души, които с гласовете си се обявихте за новото, за прозрачността на управлението, за мъдростта и принципността в решенията, за равните възможности пред всички млади хора да се развиват академично, за професионално и практически ориентирано обучение!”, се казва в изявлението на изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги”.

„ Благодаря ви от сърце за това, че не се поддадохте на инерцията и страховете, които ви внушаваха, това е истинският академизъм”, допълва проф. Карен Джамбазов.

До този момент проф. Мариана Мурджева не е изляза нито с изявление, нито с обръщение към колегите си след вота.

Ето и пълния текст на изявлението на проф. Джамбазов:

 Уважаеми колеги!

Уважаеми студенти!

Уважаеми приятели на Медицински университет Пловдив!

Преминаха дългоочакваните, изпълнени с надежди и напрежение избори в Медицински Университет Пловдив. Имаме нов Ректор, Академичен съвет и Председател на общото събрание на Университета. Да ги поздравим и да им пожелаем ползотворна работа в нелеката задача да водят нашата 75-годишна Алма матер към лидерска позиция в страната и на международната арена!

Искам да поздравя и останалите кандидати, които се осмелиха да заявят желанието си за промяна и достойно представиха визията си за следващите 4 години!

Изразявам уважението си към всички участници в събранието за тяхната ангажираност с живота и бъдещето на университета; за изразената им воля, която ни помага да си направим нужните изводи и поуки, и да вярваме, че най-доброто предстои.

Най-вече поздравявам всички вас – тези 140 души, които с гласовете си се обявихте за новото, за прозрачността на управлението, за мъдростта и принципността в решенията, за равните възможности пред всички млади хора да се развиват академично, за професионално и практически ориентирано обучение! 

Един глас и една невалидна бюлетина запазиха статуквото, но вярата, че е нужна промяна няма как да бъде победена. Показахме, че силата на прогресивно мислещите хора в Медицински Университет е достатъчно голяма и управлението му трябва да се съобразява с реалностите и съвременните принципи. 

Благодаря ви от сърце за това, че не се поддадохте на инерцията и страховете, които ви внушаваха, това е истинският академизъм.

Бъдете горди със себе си така, както аз се гордея с вас.

Пожелавам ви здраве и бъдете уверени, че вие сте бъдещето!

С огромна признателност и уважение,

Проф. д-р Карен Джамбазов, дм

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина