АктуалноИзпод тепетоМнения

Профилът на „Великите европейци“ бе премахнат безцеремонно от Facebook

„Профилът ми във „фейсбук“, наречен „Великите европейци“, бе премахнат безцеремонно – вероятно за да не сея през него европейска зараза в България,“ написа авторът на поредицата – журналистът Пламен Асенов

Екипът на Под тепето споделя мнението на колегата, че нещата в социалната мрежа са „твърде жалки“ и трябва да ги знаят повече хора.

Напомняме, че първото издание на книгата по поредицата с портерети на велики европейци, която се излъчва по Радио Пловдив излезе в края на юни 2015-а година. Тогава в интервю за Под тепепето Пламен Асенов каза: „Днес велики умове има, но има дефицит на велики политици„.

Четири години след като на бял свят излезе това бутиково издание, събрало малка част от текстовете на журналиста Пламен Асенов от едноименната му радио поредица, преди две седмици на бял свят се появи естествения наследник на книгата. „Великите европейци” бе преиздадена, за да стигне до публиката с над 300 портрета на големи личности от Стария континент, описани от Пламен Асенов и с илюстровани портерти дело на художника Александър Гьошев. Ето какво си позволиха да кажата двамата в интервю пред нас тогава.

Авторът, който днес не вижда велики европейци: Стремежът за лично самоусъвършенстване всъщност прави така, че ти като издигаш себе си, издигаш и всички около теб.

Илюстраторът: За европеецът днес е много важно да направи своя избор- дали да принадлежи към цивилизацията на истината и съмнението, или цивилизацията на лъжата и заблудата.

Тук публикуваме текста на Пламен по повод „изчезването“ на Великите европейци от  социалната мрежа Фейсбук:

Няма и месец, откак направих профил във Фейсбук, а той бе отрязан от…..ами не знам от кого. Ако е от самия Фейсбук, то – ега ти тъпата платформа. Ако е от някой друг, който ме е докладвал за нещо във Фейсбук, то – ега ти тъпата платформа.

Хубаво се бях зарекъл в този живот никога да не правя две неща – да не гледам „Титаник” и да не си пъхам гагата в тъпия Фейсбук.

Е, „Титаник” така и не съм гледал, но в името на представянето на наистина най-великите европейци и самата Европа пред тотално осакатените в това отношение българи, наруших обещанието си наполовина и създадох профила, наречен „Великите европейци”.

А те го резнаха – независимо как точно е станало и кои са те. Аз не съм разследващ орган, та да знам, пък и системата е затворена и не подлежи на диалог, за да разбера от администраторите.

Реално дори не ме интересува как е станало, това е технически въпрос, важното е, че разбирам за какво всъщност става дума – просто някой истинската Европа много го боли.

Но нито ми е за пръв път в тоя живот да се опитват да ме ограничат, нито е за последен. И пак няма да ме спрат, както никога не са успявали.

Не разбрахте ли, бе, идиоти?

Източник: Блогът на Пламен Асенов

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина