АктуалноГласовеМненияНовини

Протестиращите от Южен дойдоха на сесията на ОбС

Близо  тридесет от протестиращите в пловдивския район „Южен“ срещу презастрояването в квартала до  Юбилейния блок, дойдоха на днешното второ редовно заседание на Общинския съвет. Те останаха близо час на столовете за граждани в залата, като през цялото време държаха така, че да се виждат листовете с посланията на недоволството си.

Двадесет минути преди началото на обявения час за протест пред сградата на общината всички напуснаха сесията и тръгнаха към площад „Стефан Стамболов“.

„Приоритет на общинската власт трябва да са зелените зони и развитието на инфраструктурата,“ това каза от трибуната на Общинския съвет – Пловдив Димитър Колев, представител на ИК на протестиращите срещу строителството в зелена площ между булевардите „Македония“ и „Никола Вапцаров“.  По думите му, то се извършва в нарушение на Общия устроиствен план.

Протестиращите използваха възможността да поставят и роблема с амортизираната канализация на бул „Стамболийски“, където стават чести аварии и платното постоянно се разкопава за отстраняването им.

Кметът Здравко Димитров каза, че ще се срещне с протестиращите и ще чуе техните искания. Срещата е насрочена за 11,30 часа в Заседателната зала на Общината.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Кмата Здравка каза, че ще се запознае с поредната досада на обществото, но само го занимават челяка…рабо , работа, ама чекайте ся, дай да мине мандата па ше видим

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина