АктуалноКриминалеНовини

Прокуратурата иска арест за тийнейджъра от Пловдив, обвинен в подготовка на атентат

 

„Намерени са взривни вещества и устройство, по обем и брой, несъпоставими с нито един друг казус от новата история на България,“ заяви говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева

Прокуратурата с нова версия: Не родителите са подали сигнала

Държавното обвинение ще иска задържане под стража на младежа, вербуван от ИДИЛ, това стана ясно от изявление на говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева във връзка с радикализирания 16-годишен младеж от Пловдив.

„Непроменено е мнението на прокуратурата, че в настоящия казус се касае за дете, жертва на радикализация. Намерени са взривни вещества и устройство, по обем и брой, несъпоставими с нито един друг казус от новата история на България,“ коментира Милева.

Сийка Милева подчерта, че това не е било известно на никого, дори и на родителите нa детето. При претърсванията е намерена информация, която показва, че младежът е подготвял терористичен акт. Намерени са и видеоклипове, изпращани от него към вербовчика.

„Помощта на родителите е огромна. Но първоначално придобитата информация е за радикализация и тя не е подадена от тях,“ категорична е прокурор Милева.

„Прокуратурата ще продължи да поддържа искането си за задържане под стража на непълнолетното лице, тъй като считаме, че тя е една от най-адекватните. Така той ще бъде изолиран в специална среда, в която с него ще работят психолози и психиатри“, заяви още говорителят на Специализираната прокуратура.

Предстои Апелативният специализиран съд да прецени днес каква мярка за неотклонение да наложи на непълнолетното момче.

Говорителят на Спецпрокуратурата допълни, че държавното обвинение днес ще настоява пред въззивната съдебна инстанция непълнолетният да бъде задържан под стража, за да бъде изолиран в специална среда и с него да работят психолози и психиатри.

 

Причината била, че според прокуратурата продължава да е налице реална опасност за сигурността на огромен брой граждани.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Къде е ДАЗД да защити детето – изведето го в безопасна среда, явно в това семейство е опасно щом е ставало обект на ИДИЛ.
    Къде са ви защитените жилища и приемните семейства?! Или те са запазени за децата, които живеят в риск от липса на храдилник?!?

  2. амониева силитра от агроаптеката и натриев хипохлорид от домашните потреби…безаналогови взривни вещества хахаха няма такива смешки

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина