АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Продължава мъката с Модър-Царевец

Вдигат стойността на проекта с милион и половина, за да намерят изпълнител

Иво Дернев

Мъчителната многогодишна сага с реализирането на проекта „Модър- Царевец” продължава. След като общината прекрати обществената поръчка за изграждане на пътна връзка и пешеходен подлез заради три неуспешни опита за намиране на изпълнител, администрацията ще премине на план Б- ще увеличи стойността на поръчката с близо милион и половина лева. Според кметът Иван Тотев една от причините да няма оферти за „Модър-Царевец” е изпилената цена. Затова сумата ще бъде увеличена с решение на Общински съвет с надеждата да се намери изпълнител. Нещо, което не се случи вече при три процедури.

Припомняме, че последния път  проектът за строителството на съоръженията бе стопиран от конкурсната комисия с мотива, че единственият кандидат не отговаряше на предварително зададените технически условия. Това бе варненската компания „Инжстройинженеринг“ ЕООД.

Максималната цена на обявената от Община Пловдив обществена поръчка към момента е 9 милиона 875 хиляди лева без ДДС. Тя включва изработването на инвестиционен проект, строителство на подлез между улиците „Царевец“ и „Модър“ под жп линията София – Пловдив, изграждане на Южната тангента в града, както и избор на строителен надзор. Сега се очаква с увеличение на максималната цена сумата да набъбне до 11 милиона.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Този проект е неизпълним и е пълно безумие. Под централна гара е било блато. “Умниците” искат да премахнат бетонят мост вместо да го разширят и укрепят. Защо никога не се мисли за качество, практичност и удобство, а само за нечий интереси и облагодетелстване.

  2. ДА СЕ КОПАЯТ „ПОДЛЕЗИ“ ДАЖЕ ЗА ПЕШЕХОДЦИ Е ИДИОТИЗЪМ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДЪЛБОКИ СТРАХОВИТИ ДУПКИ ЗА АВТО ТРАФИК КОИТО ПРИ НАЙ-КРОТЪК ДЪЖДЕЦ СТАВАТ ПЛАВАТЕЛНИ. И СЪСИПВАТ ВСИЧКО НАОКОЛО -И ОТПРЕД И ОТЗАД. КАКТО ТУК, ТАКА И ПОД ГАРАТА ЗА АПРИЛОВ.
    ЛЕКИ АЖУРНИ СТОМАНЕНИ ПРЕМОСТВАНИЯ ХЕМ НЕ ПОХАБЯВАТ ТЕРИТОРИЯТА, ХЕМ СТРУВАТ ПО-ЕВТИНО, ХЕМ СА ИЗ ЦЯЛ СВЯТ. ПЪК ДАЖЕ И ОТ БЕТОН – Я ВИЖ „БЕТОНОВИЯ“ КОЛКО ГОДИНИ ВЯРНО СЛУЖИ И САМО СУЛЬОВЦИ ОТ БДЖ „НЕ МОЖЕЛИ ДА СЕ ПРОВРАТ ПОД НЕГО“ – АМИ СВАЛИ СИ РЕЛСИТЕ НАДОЛУ ПОЛОВИН МЕТЪР, МА КАКИНОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина