АктуалноБългарияНовиниПод небетоФотогалерия

Президентът Румен Радев влезе в командната кабина на ракетна установка

Преодоляването на некомплекта и мотивацията на личния състав са най-съществения проблем пред Въоръжените сили, заяви Радев

Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили гледа с интерес оръжия в Карлово (ГАЛЕРИЯ)

Соня Попова

снимки: Владимир Янев

Държавният глава Румен Радев посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Президентът бе там по случай предстоящия ден на сухопътни войски. Като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев прие почетния строй. После разгледа с голям интерес въоръжението, техниката и войсковото оборудване на бригадата.

„61-ва Стрямска механизирана бригада е гръбнакът на Сухопътни войски. Тя  е най-голямото формирование и е важен стожер в нашата цялостна система за национална сигурност“, подчерта държавният глава.

Той поздрави офицерите и войниците от най-голямото военно формировение у нас с предстоящият празник. Президентът проведе и почти едночасова среща с личния състав.

„Проблемите пред Въоръжените сили са комплексни и искат всеобхватен подход за тяхното решаване. Българските военнослужещи са високоинтелигентни и мислят за бъдещето на България. Те поставят проблемите и се фокусират основно върху това  как да станат по-добри в своята дейност и как да придобиват нови и съвременни способности,“ заяви президентът в отговор на журналистически въпрос след среща.

Запитан какво трябва да бъде направено, за да бъде преодолян големият некомплект в Българската армия и как военната професия може да стане привлекателна за младите хора, Румен Радев каза:

„Това е въпрос, който е поставян постоянно на заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност и е най-тежкият проблем пред Въоръжените сили и ако сега не се вземат мерки, в бъдеще този въпрос ще има изключително негативен ефект върху системата за национална сигурност. Мерките са комплексни, не само социални, те са изключително важни, също както и условията и възможностите за водене на пълноценна военна подготовка, придобиването на нова техника, изграждане на способности и мотивацията на хората.“

Държавния глава положи цветя пред паметника на загиналите воини във войните за национално обединение от 1912 -1918 г. Събитието е част от честванията по повод 100-годишнината от края на Първата световна война.

В честванията участваха и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и командирът на сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина