АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Представят филма „7”, събрал вдъхновени от Пловдив знакови режисьори

Премиерата е довечера в Лъки- Дом на киното  

Премиерата на лентата „7“, събрала седем късометражни филма на седем знакови съвременни режисьори, ще е тази вечер в Лъки- Дом на киното. Специалната първа прожекция ще събере голяма част от екипите, работили по реализирането на седемте кратки кино истории. Те са вдъхновени и се случват в Пловдив- Европейската столица на културата. Историите са разказани през погледа на седем режисьорски екипа – Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Урок”, „Слава”), Николай Тодоров („Преди да заспя”), Павел Г. Веснаков („Денят на бащата“, „Дяволското гърло“), Ралица Петрова (“Безбог”), Димитър Кутманов („Ecce homo”), Любомир Младенов („Ловен парк”, „Кораб в стая”) и Христо Симеонов („Синът”). Много от режисьорите и актьорите в седемте филма ще присъстват на премиерата довечера. Сред тях са Маргита Гошева, Йоана Буковска, Григор Антонов, Слава Дойчева, Александър Бенев, Даниел Рашев, Иван Пасков.

Късометражните филми бяха заснети в Пловдив през 2018 година на ключови локации като ЖП гарата, Централната поща, в стара сграда в „Тютюневия град“, островът Адата, улички из стария град, паметника Альоша и др. и включваха участието на множество доброволци и спомоществуватели от града, както и представители на пловдивския културен елит, сред които художниците Вълчан Петров и Ангел Пачаманов, музикантът и ръководител на хор „Детска китка“ Яна Делирадева, Радослава Кръстева, Училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ и др.

Филмът, носещ характерия киностил на творците от младото българско поколение, изследва какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив. Сред разказите са история за порастването; за получаването на втори шанс; разкази за намирането на себе си в другия и за намирането на пътя, по който да живееш; пътешествие в спомените от детството и история за мечтата за по-добър живот.

Филмите, както и целият проект КИНОПЛОВДИВ, са част от артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и са реализирани с подкрепата на общинска фондация „Пловдив 2019“ и с любезното съдействие на различни организации и граждани от града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Призовавам всички пловдивчани: Данък МПС е най-висок именно тук, по-висок даже и от София, с много по-високия и жизнен стандарт. Призовавам пловдивчани да регистрират колите си в други общини, да не плащат и стотинка данък на Мръсната Престъпна община Пловдив, с Мръсния Крадец и Обирджия тотев!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Отговор

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина