АктуалноГласовеГрадътМнения

Представят проекта за площад Централен другата сряда

Арх. Румяна Пройкова и колегите й от проектантския екип ще разкрият идеите си в Дома на културата

Иво Дернев

Проектът за площад Централен ще бъде представен следващата седмица. Архитект Румяна Пройкова и колегите й от проектантския екип ще разкрият идеите си за промяната на „сърцето” на града следващата сряда. Така очакваното от граждани и архитекти събитие ще се случи в Дома на културата, в 14 часа.

В сряда ще се коментира проекта и евентуално нещо може да се коригира в него. Той е съгласуван, но имаме пълна свобода да заменяме шарки на камъни или цветове. Това е и смисълът от дебата идната сряда. След това можем да поръчваме камъни за настилката и да започнем работа, каза днес кметът Иван Тотев.

Той уточни, че проектът все още не е взет от НИНКН заради процедура по плащане в Института, но той е готов от понеделник, а общината разполага с копия на цялата документация.

Правим обсъждането в сряда, тъй като в момента изпълнителят Драгиев е в Гърция. Ходи по кариери, от които могат да се заявят съответните количества материали, тъй като по изискване голяма част от площадното пространство трябва да е с естествен камък- гранити, мрамори. От НИКНК не са ни задължили с конкретен камък или конкретен цвят. Дава се свобода на проектантския екип в Пловдив да избере, а и хората да изкажат мнението си в предстоящия дебат другата седмица, допълни кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Тотален булгаристански фарс… От международния конкурс, през даването на няк’ви хилядарки на португалците, до „назначаването “ на тая архивна баба….welcome back to communism

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина