АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Правителството прехвърли собствеността на държавни имоти по Голямоконарско шосе на общината

С решението си Министерски съвет дава зелен светофар за реконструкцията на входно-изходната артерия

Правителството прехвърля на община Пловдив собствеността върху държавни имоти на територията на общините Пловдив и Марица за реконструкцията и разширението на „Голямоконарско шосе“. На днешното си заседание Министерски съвет даде зелен светофар на реализирането на така важния за града инфраструктурен проект.

С реализирането на проекта ще се подобри организацията на движението и ще се повиши пропускателната способност на една от най-натоварените входно-изходни артерии на град Пловдив, която е основна пътна връзка с автомагистрала „Тракия“. Общината разполага с необходимия финансов ресурс за управлението и поддържането на предоставените имоти, а в бюджета й са предвидени средства за изпълнението на проекта, съобщават от правителствената пресслужба.

Припомняме, че още в края на 2017г. от общината заявиха готовност да стартират ремонтните дейности на един от основните входове към Пловдив откъм София през 2019 г. “ Трябва да започнем да работим там до 2019 г. Това е много важно, тъй като това е най-нелицеприятният вход към Пловдив от София. Дори да не бъде завършен, дори да бъде обект, в който се работи, то всички, които идват в Пловдив ще виждат, че нещо се прави. Можем да си позволим да работим Голямоконарско през 2019 г.“, каза преди малко повече от година кметът Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина