АктуалноМненияНовиниПод ножа

Последно: Свинско пред общината няма да има

Скарата се мести в Старческия дом

Иво Дернев

Свинско на скара пред общината на 26 декември няма да има. Това е последното решение на администрацията след като Пловдив, Европейската столица на културата 2019, влезе в националните телевизии с поканата на кмета „да разфасоваме две прасета под коледната елха”. Сутринта, в ефира на Нова телевизия, самият Тотев представи случилото се като провокация, социален експеримент, чиято цел е да повдигне дебат на тема традиции.

Скара на площада няма да има. Това се реши, подчерта днес пред журналисти зам.-кметът Александър Държиков, който представи коледно-новогодишната празнична програма на общината. За датата 26-ти, край елхата пред кметството, ще има само и единствено музикална програма. А думите на Тотев в общинския съвет заместникът му Държиков обясни с „пословичното му чувство за хумор”.

Ути и скарата му обаче така или иначе ще дойдат в Пловдив, след като очевидно вече са договорени за коледните празници. Кулинарното шоу на Бъчваров обаче ще се състои в Старческия дом на Коматевско шосе. В двора му Ути ще сготви безплатно за публиката, ще има лютеница, кисели краставички, боб, вино и бира. Всичко онова, което кметът и пресслужбата на общината анонсираха вчера.

Очаквайте продължение по темата

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина