АктуалноГрадътНовини

Последна евакуация от подлеза на аптека „Марица“

Всички наематели – от продавачи на дрехи до култовите закуски, напускат до дни

Финална и окончателна евакуация на магазинерите на подлеза на аптека „Марица“ започна тези дни. Част от пространствата вече са опразнени, докато на други висят табелки с „Предстоящо закриване“.

В последните седмици се заговори за освобождаването на подлезите на „Тримонциум“ и този на аптека „Марица“ от търговци. Желанието на кмета Иван Тотев и общинската управа е те да се превърнат в единствено пешеходни пространства, подобни на тези на „Чифте баня“ и този, северно от Тунела.

Решението трябваше да бъде гласувано на сесия на Общинския съвет, но то бе отложено. Все пак се очаква съветниците да приемат идеята, а търговците-наематели нямат съмнение в това и вече се местят на нови локации. Голяма част от магазините са с табелки с новите си адреси. Напускат всички – и магазините за дрехи, и култовите закуски. Последната евакуация на магазинерите не е нещо ново за тях, тъй като при всеки по-силен дъжд подлезът се наводняваше и търговците минаваха на екстремен режим на обитаване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Това не са магазини, това са клошарски бараки. Да ги махат! И друг път ако дават подлез на концесия да внимават повече общинарите. Да не стане както с подлеза на понеделник пазара – да гледаме стъклено-бетонното грозилище на Емилия Божкова.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина