АктуалноГрадътКултураНовини

Поредна детска оперна вечер на Бунарджика

Пловдивските деца слушат класическа музика през целия дълъг уикенд

Уникалният музикален фестивал OPERA OPEN – в детски вариант – продължава и днес на Бунарджика.  От 5 септември до неделя сцена-кораб край новия фонтан на Бунарджика (акведукта с мечката) Госпожа Опера посреща децата с четири представления. Обновеното място в подножието на тепето ще служи за естествен декор на музикалните приказки, които симпатичната музикална дама ще разказва със солистите и хора на Опера Пловдив.

Днес от 17:30 малчуганите може да гледат „Червената шапчица, а за утре (8 октомври) е подготвен джаовият интерактивен концерт „Седемте Биг Бенд Самураи“. Досега малчуганите успяха да гледат „Пиратите от Пензанс” и „Вълшебната флейта за деца”. Билети за детските спектакли от 5 лева се продават на касата на Операта, а на място преди спектаклите цената е 6 лева. За най-верните почитатели на Госпожа Опера се предвидени и отстъпки.

„Opera Open за деца” е поредната инициатива на Опера Пловдив за възпитание и приобщаване на децата към изкуството. В „Академията на Госпожа Опера” се провеждат занимания по пеене, актьорско майсторство и танци, а малките таланти участват в детските спектакли.

Програмата за деца през септември включва и премиера на мюзикъла „Книга за джунглата” на 11.09 в Дом на културата от 18 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина