АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Поредица празни магазини по Главната – малко продажби или високи наеми?

Малки и по-големи търговци освободиха пространства, които стоят празни с месеци

Редица магазини по Главната улица остават вече няколко месеца празни. Впечатление на пловдивчани прави, че свободните пространства са повече от обичайното. След напускане на пространствата, много магазини вече с месеци остават без нов наемател.

Най-впечатляващи са празните пространства до стълбите на Каменица – два е огромни партерни пространства търсят своите наематели. Едното от тях бе освободено от гиганта Адидас преди месеци.

Две са основните причини, коментират търговци. Едната е високите цени на наемите, които се търсят. Друга причина, според някои от търговците, е по-малкото продажби за специфични стоки. Част от тези магазини се местят в търговските центрове, където има повече пазаруващи хора.

Любопитно е, че се освобождават и друг тип пространства. На „Малката главна“ – улица „Райко Даскалов“ преди време затвори и банков клон. В съседство до него книжарница бе за известно време затворена за ремонт, но след това наново отвори врати. Банков офис затвори и на площад Джумаята, който също стои празен и търси своя нов наемател. Повечето от затворените търговски обекти са за дрехи или обувки.

Дали това е само временен феномен или Главната постепенно ще отстъпи мястото си като любимо място за пазаруване ще видим с идването на по-топлите месеци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. „Пешеходните“ пространства на едно селище естествено и безвъзвратно . . . ГАНГРЕНЯСВАТ, лишени от динамиката на автомобилното захранване, обслужване и достъп. Селяндуризиране става, каквото и да ни лъжат някои „напред . . .“ пърдом, НАЗАДНИЧАВИ датчани. И норвежци.
    Пловдив откакто затри електротранспорта си (метро, трамвай и тролей) е водач в селяндуризацията.
    Като се доразвие и „подобри“ пешеходната зона да забранят автомобили по Вазов, по Руски, Ботев, Априлов , както вече има наслагани тараби на ни ЗАБРАНЯТ да пресичаме = тогава ще ви се изясни, че в 20-ия век животът си беше по-лесен от 21-ия век.
    Хем така кьопавата чернилка размазана наместо вековните ПАВАЖИ ще се запази по за пет сезона, вместо само за три сезона.
    МАКЕДОНСКИ ГРАНИТИ ПО МЕГДАНА = АБЕ МАЙНИ, Я ГО НАМАЖЕТЕ С КАТРАН ТОЯ ИНДЖИНЕРИНк ИМПЕРИАЛиста ПА ГО ОВАЛЯЙТЕ В ПЕРУШИНА ПО ЗДРАВ НАРОДЕН ОБИЧАЙ

  2. И по-лошо ще става.
    Градчето е със затихващи функции,
    Няма значение, че ИНДЖИНЕРИНГА Иб. Тотев смачка елегантния АРХИТЕКТУРИНГ, с който се славеше Градът – понеже младите не спят под илюзии като #Za EDNO, „Пловдив ЦУЗАММЕН’, ЕСК2019, Марица ПЛАВАТЕЛНА с пристанище и бардаци, АЙЛЯК, Сульо! === не, о, не, те понаучили базисен ингилизки купиха еднопосочни от Терминал ТРИ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина