АктуалноИзпод тепетоКриминалеМненияНовини

Полицията продължава да издирва родителите на изоставеното бебе в Пловдив

Детето е в добро състояние и се намира в Клиниката по педиатрия при УМБАЛ „Св. Георги“

Социалните ще го настанят в приемно семейство

„Нямаме информация за родителите, надяваме се съвсем скоро да ги открием“, това съобщи старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, поп повод изоставеното бебе, което бе открито на паркинг зад кино „Гео Милев“ в района на Централна гара.

Припомняме, че малкият бе открит между две коли на улица „Д-р Никола Ковачев” от случайни минувачи, които веднага подали сигнал на 112.

Полицията продължава да издирва родителите, посочи той и призова хората да не се притесняват и да дават информация на органите, ако знаят кой е изоставил детето и защо. На тел. 032/932-002 в дежурната част на Второ РУ – Пловдив се приемат сигнали от хората, които могат да съдействат на полицията по случая. То е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон.

По случая вече има образувано досъдебно производство. За такова престъпление законът предвижда до 3 години лишаване от свобода за родителите.

Към момента бебето е в добро състояние и се намира в Клиниката по педиатрия при УМБАЛ „Св. Георги“. През това време социалните служби в града под тепетата са предприели действия по настаняване в приемна грижа.

„Преди всичко ще питаме родителите, когато ги открием, каква е причината да го изоставят и дали ще си го искат“, посочи директорът на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева.

По думите ѝ детенцето не е изхвърлено просто така, било е нахранено и облечено, а до него е открито шишенце с мляко. „Ще трябва да разберем каква е причината да бъде изоставено“, допълни Танева.

Шефката на дирекцията е категорична, че не може да се говори за зачестяване на случаите на изоставени деца в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина