АктуалноКриминалеНовини

Полицията оповести подробности за нощната спецакция по пътищата на Пловдивско

Има редица арестувани в три РУ в Пловдив, както и в Карлово и Труд, за шофиране след употреба на наркотични вещества

Освен двамата задържани за подкуп, има и трети – скочил на бой на униформените

Най-пияният шофьор е засечен в центъра на града

В нощта след Атанасов ден под ръководството на Окръжна прокуратура пловдивската полиция проведе мащабна специализирана акция. В хода на проверките тази нощ участие взеха служители на специализирани полицейски сили, пътна полиция и районните управления, които провериха 1400 автомобила и 1700 лица на територията на Пловдив и областта.

Целта на акцията бе установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и по линия на наркоразпространението, съобщиха от Пресцентъра на ОД на МВР. Съставени са 120 акта и 126 фиша.

Служителите са установили 26 – ма, които са шофирали след употреба на алкохол. В 10 от случаите дрегерът е отчел над 1.2 промила. При останалите 16 от нарушителите употребения алкохол е бил под 1.2 промила.

На територията на три от районните в града, както и в Карлово и Труд са задържани водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и техните аналози.

Справката за водачите шофирали след употреба на алкохол, отчита най- много нарушения на територията на областта. В Пловдив- на територията на Второ районно е установен и задържан водач с над 2.53 промила.

В Първомай нарушителите са трима, като при двама от проверените дрегерът е отчел 1.43. Двама са шофирали в нетрезво състояние и на територията на Труд – с отчетени 1.60 и 1.75 промила. На територията на Стамболийски и Раковски пробите на водачите са показали над 1.8 промила, а в Хисаря-2.08.

В рамките на проверките на 26 от водачите са съставени актове за неизползване на обезопасителен колан, констатирани са 5-ма неправоспособни, а 6 моторни превозни средства са били без застраховка гражданска отговорност.

С цел да избегнат наложените санкции, двама от нарушителите са се опитали да дадат подкуп на полицейски служители, за което са започнати досъдебни производства. В Пловдив, на територията на Първо РУ едно лице е задържано и за хулигански прояви, изразяващи се в агресивно поведение към служителите на реда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Няма лошо да има проверки, но неможе в 21 век, тези глупаци да ти правят тест за алкохол през 500 метра. Да вземат да си синхронизират системите и като те проверят един път, при следваща проверка в рамките на някакъв период да не те тестват пак.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина