АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Полицията и Общината се готвят за ЕСК – Пловдив 2019

Набират 50 полицаи

Таня Грозданова

Управата на Община Пловдив и ръководството на Областната дирекция на МВР в града са в процес на усилена подготовка на охраната за провеждане на откриващото събитие на Европейска столица на културата през 2019-а година, съобщи кметът Иван Тотев.

Имаме регулярни срещи постоянно, обсъждаме мерките за сигурност, организацията и всякакви текущи въпроси, потвърди директорът на ОД на МВР Атанас Илков.

Едно от най-големите предизвикателства ще е пропускателния режим на площада за откриването на 12 януари, когато се очакват стотици хиляди души публика да се струпат на това място. Още по-трудно ще е „изнасянето“ им от там след края на шоуто, коментира градоначалникът.

Във връзка с това в местната полиция има три конкурса за попълване на състава. Първият от тях е за звеното на „Общинска полиция“, където се търсят десетима служители, които да се включат в осигуряването на реда по време на културните инициативи през идната натоварена година. Част от местата вече са запълнени и подбраните хората в момента се обучават.

Вторият конкурс е за набиране на 30 униформени служители на младша изпълнителска длъжност, уточни Илков. Търсят се и 10 броя разследващи полицаи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина