АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножа

Полицията в Пловдив е задържала елитен спец по домови кражби и сериен крадец на велосипеди

42-годишният топ крадец от София е заловен след крупен обир в центъра на града, а апашът на колелета задигнал 30 броя за месец

Таня Грозданова

Гастролиращ сериен крадец, специализиран в домовите кражби, е задържан от полицията в Пловдив. Това съобщи шефът на Областната дирекция на полицията под тепетата Атанас Илков.

42-годишният софиянец с инициали Г.С. е бил арестуван непосредствено след като на 19 октомври т.г. е извърши крупен обир в апратамент в централната градска част. Плячката му била 20 000 лева и 3000 евро само от този удар. Органите на реда са иззели от автомобила му и пълен комплект инструменти за проникване с взлом през прозорци и врати.

„На лицето са повдигнати обвинения. Смята се, че пет други обира в града са негово дело. Работата по случая продължава,“ разказа Илков на специален брифинг, по време на който направи отчет на работата на дирекцията за последните два месеца.  

От доклада стана ясно, че през последния месец в Пловдив са зачестили драстично кражбите на велосипеди, най-вече около големите търговски центрове, междублоковите пространства и входове на жилищни сгради.

Пловдивски полицай от Първо районно са разкрили и задържали сериен крадец на велосипеди. Установено е, че 31-годишният пловдивчанин е задигнал над 30 колелета за този период. Мъжът  е криминално проявен.

„Велосипедите са открити в складово помещение в град Разлог. Смятаме, че са били подготвени за последваща продажба. За голяма част от тях се знае на кого са, за другите това тепърва ще се установява,“ допълни  директорът старши комисар Атанас Илков.

За периода от 1.09. до 22.10.2018-а година на територията на ОД на МВР – Пловдив са регистрирани 914 престъпления, разкритите са 383, което представлява 31 % от всички. 321 са кражбите, 8 – грабежите, 16 са противозаконно отнетите МПС-та, има  и 22 измами.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина