АктуалноМненияНовиниПод ножа

Пожарът в Шишманци не крие опасности за хората в района

Въпреки това шефът на пожарната посъветва гражданите да уплътнят прозорците

Главен комисар Николов: Намираме се в тежка пожароопасна ситуация на територията на цялата страна

Все още непотушеният пожар в депото за отпадъци в Шишманци не крие опасност за хората в района. Въпреки това, обръщам се към гражданите да уплътнят прозорците, да затворят вратите, докато не се обърнем към тях и не им кажем, че нещата са напълно безопасни, каза днес на място директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов. Той даде кратко изявление във връзка с пожара в сметището.

„ Продължават нашите усилия по овладяване на обстановката. Три са основните неща, върху които обръщаме внимание. На първо място- контрол на въздуха. РИОСВ прави този контрол предвид посоката на вятъра. В момента измервателната станция се намира в село Болярино, тъй като вятърът е в тази посока. Не са измерени критични нива, опасни за живота и здравето на хората. Следобед очакваме смяна на посоката на вятъра. Ще се включи нова мобилна станция за контрол на въздуха”, каза директорът на пожарната.

Продължават усилията по погасяване на самия пожар. Макар и трудно е осигурено достатъчно количество вода. Земната маса, която се използва за запръстяване, също е осигурена. Работи достатъчно техника, а ръководството на завода има готовност допълнително да привлече такава ако е необходимо.

Паралелно се осъществява и контрол на трафика по магистралата. От двете страни на аутобана  има екипи на пътна полиция, които имат за задача своевременно да уведомят колегите си, ако видимостта на магистралата бъде намалена. При подобна ситуация ранното предупреждение ще е още от Пловдив и Стара Загора.

„Намираме се в тежка пожароопасна ситуация на територията на Цялата страна. Всички трябва да бъдем достатъчно внимателни”, предупреди на финал главен комисар Николов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Да бе да! Все няма опасност. След горенето на таз гадост се отделя кислород и малко озон и става много здравословен ВЪЗДУХА. То и урана е полезен и живака и цианид…. ИЗТРОВИХТЕ НИ ЕЙ, КАК СА НЕ СПРЯХТЕ БЕ!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина