АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Пловдив тръгва към едносменен режим на обучение в училищата

Работещите на две смени училища под тепетата са 28, като пет от тях изпитват трудности при реорганизацията

Градът има нужда от две нови образователни сгради

Иво Дернев

До края на седмицата общината стартира 9-годишния план за поетапно намаляване на приема в пловдивските училища, за да се премине на едносменен режим на обучение в училищата, обяви днес ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов. До края на седмицата всички училища трябва да представят график по реорганизиране на обучението за следващите години във връзка с искането на МОН за едносменно обучение.

Работещите на две смени училища под тепетата са 28, като пет от тях изпитват трудности при реорганизацията. Става въпрос за Хуманитарната гимназия, „Патриарх Евтимий“, „Пейо Яворов“, „Паисий Хилендарски“ и „Найден Геров“. Там трябва да намерим консенсус. Търсим максимален диалог при решаване на базовия проблем с двусменните училища. Единственото решение е намаляването на приема, но за тази година общината е готова и на компромис, като запази миналогодишните бройки за прием след 8 клас, обясни Стоянов. Като допълни, че приемите в Математическата и езиковите гимназии не се променят.

Според него проблем с липса на места в училище няма, но трябва да се подхожда изключително внимателно към казусите със сградния фонд в следващите няколко години. Не е вариант да се строят нови корпуси в съществуващи училищни дворове, тъй като така ще се влоши качеството на образование. Затова и от общината обмислят варианта с построяването на две нови сгради за образование.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. ДжендърЦи като Чичовото с неговата монтесорска перверзия са некомпетентни за ОБРАЗОВАНИЕто така както се издъниха за КУЛТУРАТА. Индженеринга Иб. Тотев, Мамин ИМПЕРИАЛист пък хич не ща да забележа, преди да си е излежал каквото заслужава.
    Но обръщам внимание към голямата училищна сграда на „Кирил Нектариев“ впоследствие с друго име, в която настаниха някакво си Радио Пловдив = напълно непотребно в наши дни, кой им слуша „радио“?= а и най-нахално на партера . . . РЕСТОРАНТ.
    „Градът има нужда от две нови образователни сгради“ намирисва на поредната ДАЛАВЕРА от КлептоКрацията на инджинеринга – така както Сграда за „Галерия Гладстон“, за „Опера“ на мястото на администрацията в Партийния, за „Балет“ и най-вече за „ЦИРК“; но поне звучи по-почтено. (От „Кулата“ на 12 януари на булеварда)„
    Лъжат.

  2. Интересно как ще се процедира в сгради, където се помещават 2 училища – например Княз Александрър 1 и ХГ Кирил и Методий, МГ и Драган Манчов… Те и на двусменен режим едвам се справят, без да са раздути бройките паралелки…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина