АктуалноГласовеГрадътЖивотЗабавлениеКултураМнения

Пловдив стана и Дед(т)ска културна столица (СНИМКИ)

Стотици деца строяха град на мечтите си, спортуваха и тестваха екстремни преживявания под Младежкия хълм

Архитектурни, спортни и екстремни преживявания се преплетоха в детския празник за 1 юни под Младежкия хълм. Детският град под Джендем тепе въвлече стотици малчугани, като освен пловдивчани се включиха деца и от други градове, превръщайки Пловдив в истинска детска столица. Едни от първите участници в съботния празник на 1 юни бяха близо 100 ученици, пристигнали чак от Добрич специално за архитектурните работилници.

Градът, както децата си го представят, строяха малките през целия ден. Рязане с трион, измерване с нивелир, забиване на пирони – всякакви умения използваха или придобиха малките майстори в продължение на няколко часа на поляната под тепето. С напътствията на Маги и Ани, и при нужда помощ от родители, те построиха супермаркет, банка, болница, сладкарница и всичко необходимо, според тях, за един истински град.

Използвани бяха основно рециклирани материали, като дървени палети, стари плоскости или др. елементи. Най-малките си играеха с кубчета в друга част на поляната, а на специално изработени в Столипиново прозорци с дървена дограма, всеки можеше да нарисува каквото си пожелае на прозрачната плоскост.

Освен архитектурната работилница, децата се включиха и в спортен празник, ръководен от енергичния екип на Move Week. Специална въжена линия пък предложи екстремни преживявания, с помощта на Приключенския център и специалиста по планинарство и пещерни преживявания Крум.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина