АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Пловдив празнува (ГАЛЕРИЯ)

Пътното платно на „Марица Юг” се превърна в художествено

Пловдив празнува 5 години от завоюването на титлата Европейска столица на културата и отбелязва края на лятото с много музика, спорт и усмивки. Много деца и техните родители са се събрали в превърнатия в пешеходна алея бул. „Марица Юг” за общоградския „Празник на реката”, който ще продължи почти до полунощ.

Едни се учиха на ходене по слаклайн ленти, други пък го практикуваха професионално над самата вода.  И хлапета, и възрастни пробваха атрактивното скачане върху надуваема възглавница от специално издигната кула, а някои предпочетоха класиката за забавление на открито- федербал и фризби. Творческите натури пък се изявиха върху асфалта с тебешири и превърнаха нефункциониращото за автомобили пътно платно в художествено такова. Така липсата на леки коли и движение символично отвори пътя за изкуството. По-авантюристичните натури пък решиха да стигнат от южния до северния бряг на реката през водата.

Вечерната програма на „Празник на реката” продължава в 18ч. със сиунг танци и полети с привързан балон над реката. Предвидено е и професионално шоу с мото парапланери. Точно в 20 ч. започва концертът на Графа, Михаела Филева, Любо Киров, а пиро музикалният спектакъл стартира в 22.30 и ще продължи цели 30 минути.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина