АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Пловдив няма да има скоро съвременен полигон за кормуване

Съветниците отхвърлиха предложението да се инвестират 36 хиляди лева в проектиране на съоръжението

Общината е отредила за целта терен от 25 декара, в близост до бъдещия касов център на БНБ

Иво Дернев

Едно от най- интересните, важни и полезни за града предложения в точката за изменение на бюджета на общината не бе гласувано днес на сесията на местния парламент от общинските съветници. Става въпрос за проект за изграждане на голям полигон за кормуване, какъвто в Пловдив липсва от много години, след като стария такъв край Лаута се превърна в картинг писта.

За създаването на проект за място за обучение на начинаещи шофьори, а и за обиграване на млади водачи на МПС, са нужни 36 хиляди лева. Предложението бе с измяната на бюджета средствата да бъдат пренасочени от други пера, за да стартира процедурата по проектиране на полигона.  То обаче не мина, а след това конкретната идея не бе прегласувана отново.

А тя е повече от добра и полезна за Пловдив, който в момента е сред лидерите по ПТП-та в България. Общината е отредила за място за кормуване терен от 25 декара, в близост до мястото, на което стартира строителството на новия касов център на БНБ. Идеята е полигонът да става за всички видове категории, да има естакада и всякакви други нужни съоръжения за обучение на шофьори.

В целесъобразността на харченето на въпросните 36 хиляди лева се осъмни от микрофон Камен Шишманов от ВМРО. Кметът Тотев обясни, че идеята е бъдещият полигон да работи по стопански начин, тъй като предвижда да има помещения за автошколите в града, които да се отдават под наем. „С това се надяваме да повишим уменията и качествата на шофьорите в Пловдив”, мотиви се Тотев. Така или иначе обаче предложението не мина и полигон за кормуване в града скоро няма да има.

Изображенията са от проект за полигон за кормуване в Горна Оряховица

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина